Adana’nın Çukurova ilçesindeki Semiha Yücel Akdeğirmen İlk ve Ortaokulu’na yaptırılan 15 Temmuz şehit ve gazileri adına konferans salonu törenle açıldı.
Eğitimci Nazlı Turna Yumuşak ve Okul Aile Birliği Başkanı Mustafa Özalp tarafından 15 Temmuz demokrasi zaferi şehitleri ve gazileri adına yaptırılan konferans salonunun açılışında duygusal anlar yaşandı.
Yapılan konuşmalarda, tarihe şanlı bir direniş olarak geçen bu mücadelede göğsünü siper, canlarını feda eden şehitlerin hiçbir zaman unutulmayacağı vurgulandı.
Okul müdürü Orhan Altun ve müdür vekili Derviş Timur da yaptıkları konuşmalarda, okulun böyle bir konferans salonuna ihtiyaç duyduğunu belirterek, emeği geçen hayırseverlere teşekkür etti.
Daha sonra, milli birlik beraberlik, vatan sevgisi ve demokrasi uğruna yaşamını yitirmiş tüm vatan evlatları için dualar okundu.
Duaların ardından hayırseverlerin katkılarıyla 15 Temmuz demokrasi zaferi şehitleri ve gazileri adına yaptırılan salonun açılışı gerçekleştirildi.
Açılışa AK Parti Seyhan İlçe Başkanı Abdurrahman Yeşiltaş, milli eğitim müdür yardımcıları Hayati Koca, Mehmet Çalışkan, Çukurova İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Dağlı, Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Emine Kunt, Çevre Şehircilik İl Müdürü Ahmet Kırılmaz, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Nihat Sözütek, Kantinciler Odası Başkanı Ahmet Tunç, Adana Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Metin Yumuşak, Otobüsçüler Odası eski Başkanı Mustafa Uslu, Sarıhamzalı Mahallesi Muhtarı Abdullah Argun, AK Parti Milletvekili Adayı Zekeriya Yıldızoğlu, okul müdürleri, hayırseverler, siyasi parti yöneticileri ve okul velileri katıldı.
Programın sonunda okula katkılarından dolayı İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Çalışkan, hayırsever Nazlı Turna Yumuşak’a, Çukurova İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Dağlı da Okul Aile Birliği Başkanı Mustafa Özalp’e plaket verdi.