Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, kurumun web sitesinde güvenlik açığı olduğu yönündeki haberlerin doğru olmadığını bildirdi.

ASKİ’den yapılan açıklamada, kurumun web hizmeti vermeye başladığından bu yana herhangi bir aksamaya mahal vermeden Sunucu Güvenlik Sertifikasyonunu (SSL) sağladığı belirtildi. Açıklamada, "Kurumumuz, en son Sunucu Güvenlik Sertifikasını da ülkemizin, bilişim alanındaki saygın kurumlarından biri olan TÜBİTAK Kamu Sertifikasyon Merkezinden almıştır. Ayrıca kurumumuza ait tüm sunucularımız ve sistemimiz dünya çapında kullanımı olan bir güvenlik duvarı ile de korunmaktadır. Bu nedenle kurumumuz sunucularında verilen tüm hizmetler son derece güvenli bir alt yapı ile sağlanmaktadır" denildi.

Açıklamada daha sonra şunlara yer verildi:

"Web hizmetlerimizden faydalanan kullanıcıların zaman zaman karşılaştıklarını ifade ettikleri güvenlik uyarısının, kurumumuz sunucularından kaynaklanan bir güvenlik zaafından değil, kullanıcıların tercih ettikleri web tarayıcılarından veya kendi bilgisayarlarındaki güvenlik açıklarından kaynaklandığı kanaatindeyiz. Kullanıcılarımıza, tüm web hizmeti sunan kurumların yaptığı gibi, anti virüs programlarını ve işletim sistemlerini güncel tutmalarını tavsiye ederiz."