Adana’da hayatını kaybeden 82 yaşındaki Av. Hülagü Balcılar, eski adliye binasında düzenlenen törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı.
Baro Genel Sekreteri Av. Merdan Özberk, törende merhumun özgeçmişini okudu. Adana Baro Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık ise bir çınarı son yolculuğuna daha uğurladıklarını ifade ederek, "Adliyede yeminle başladığımız avukatlık sürecini yine adliyede cenazemizin alınmasıyla noktalıyoruz. Bir baba dostunu, üstadı, hukuk ve siyaset adamını yitirmenin üzüntüsünü yaşıyorum. Kendisi inancını yitirmeden ve davasında eğilmeden, bükülmeden şartlara göre kalıp almayan biriydi" dedi.
Av. Mahmut Ünal da, Balcılar ile uzun birliktelikleri olduğunu belirterek, "Hep milletini düşündü. ’Hayatımın Aynasında Yakın Tarih’ isimli eserinde de milletinin ne kadar yüce olduğundan bahsediyor. İçi çok yanıyordu. Hiçbir zaman mücadelesinden dönmedi, eğilmedi, bükülmedi. Makam ve mevki peşinde asla olmadı. Kendisini kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyim. Adanalılar, onu iyi tanırdı. Çok saygın bir avukattı. Hiçbir zaman bir meslektaşının kalbini kırmamıştır" diye konuştu.
Törene Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cumali Tülü, Balcılar’ın ailesi, sevenleri ve önceki dönem baro başkanları Av. Ziya Yergök, Av. Necati Erdem, Av. İsmet Altuğ, Av. İbrahim Gazioğlu’da katıldı.