Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, yeni bina arayışlarını sürdüren Yüreğir Ziraat Odası’na, belediye olarak ellerinden gelen desteği vereceklerini söyledi.
Bölgenin en aktif çiftçi kuruluşlarından Yüreğir Ziraat Odası’nın başkanı Mehmet Akın Doğan, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Başkan Çelikcan’ı makamında ziyaret etti. Odanın çalışmaları hakkında Çelikcan’a bilgi veren Doğan, Yüreğir çiftçisinin sorunları ve beklentilerini aktardı. Yüreğir Ziraat Odası’nın, çiftçi sorunlarının çözümüne öncülük eden çalışmalarıyla Türkiye’ye örnek olduğunu belirten Doğan, hizmet binası ile ilgili son günlerde yaşadıkları sıkıntıdan bahsetti.
“Çiftçi mağduriyet yaşamayacak”
Kiracısı oldukları hazineye ait binanın Kızılay’a tahsis edildiğini ve binayı tahliye etmelerinin istendiğini ifade eden Doğan, yeni bina için arayış içerisinde olduklarını belirtti. Yüreğir Ziraat Odası olarak, 20 bin 500 üyeye hizmet verdiklerini kaydeden Doğan, “Üyelerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamaması için yeni bina arayışlarımızı da mevcut binanın bulunduğu bölgede sürdürüyoruz. Çünkü İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz de bu bölgede. Çiftçimizin, herhangi bir işlem için Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne gitmek zorunda kaldığında zaman kaybı yaşamaması için gayret ediyoruz. Bu konuda sizlerden de destek bekliyoruz” dedi.
“Bina sorununu el birliğiyle çözeceğiz”
Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan da, Yüreğir çiftçisinin yaşadığı sorunların çözümü konusunda her zaman iş birliğine hazır olduklarını belirtirken, “Çiftçimizin sorunu bizim sorunumuzdur. Yeni bina için de Yüreğir Belediyesi olarak elimizden gelen desteği sağlayacağız” diye konuştu.
Yüreğir Ziraat Odası’nın çalışmalarını takdirle karşıladığını ifade eden Çelikcan, “Ülkemizin en aktif ve güçlü ziraat odalarından biri olan Yüreğir Ziraat Odası’na sahip çıkmak bizim görevimiz. İnşallah en kısa zamanda, el birliği içerisinde bu bina sorununu da çözmüş oluruz” ifadelerini kullandı.