Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, AK Parti ve MHP’li meclis üyelerinin karşı çıkmasına rağmen Karataş ilçesinde fırtınadan zarar gören camiyi onarıp yeni minare inşa edeceklerini söyledi.
Çetin, geçen eylül ayında Karataş Ovası’nda meydana gelen şiddetli fırtınada Helvacı Mahallesi’ndeki caminin zarar gördüğünü ve minaresinin yıkıldığını hatırlattı.
Köy halkıyla birlikte ziyaret ettikleri caminin onarılması ve minarenin yeniden inşa edilmesi için harekete geçeceklerini söylediğini belirten Başkan Çetin, ardından konuyu meclis gündemine taşıdıklarını kaydetti. Başkan Çetin, gündem maddesi ile ilgili teklife CHP grup halinde ‘evet’ derken, AK Parti ve MHP meclis üyelerinin, ‘ret’ oyu verdiğini söyledi. CHP’li meclis üyelerin oy çokluğu ile caminin onarımına ve minarenin yapımına karar verildiğini vurgulayan Çetin, “Sırf muhalefet olsun diye her şeye karşı çıkmanızı anlarım da, burası fırtınadan zarar gören caminin onarımı ve minarenin yapımıyla ilgili. Bunu bilmenize rağmen, ‘ret’ veriyorsunuz. Bu tavrınıza anlam veremiyorum” diyerek tepkisini dile getirdi.
Başkan Çetin, maddenin AK Parti ve MHP’nin karşı çıkmasına rağmen geçtiğinin zabıtlara girmesini sağladığını, fırtınadan zarar gören caminin onarılacağını ve yeniden minaresinin inşa edileceğini kaydetti.