Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, emlak, çevre temizlik vergisi (ÇTV) ve ilan borcu olan vatandaşlara ödeme kolaylığı sağlayan yapılandırma fırsatını vatandaşların kaçırmaması gerektiğini söyledi.
Yürürlüğe giren 6736 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırması ile ilgili yasanın vatandaşlar için büyük bir ödeme kolaylığı sağlayacağını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, “Bu kanun ile vatandaşlarımızın kaçırmaması gereken birçok imkan tanınmıştır. Bunlardan en önemlisi ise borçlu mükelleflere getirilen ve borçların yeniden yapılandırılmasına imkan sağlayan düzenlemedir” dedi.
Vatandaşların 30 Haziran 2016 tarihi ve öncesi borçları yeniden yapılandırabileceğini söyleyen Başkan Çelikcan, “Yapılandırılan borçlar 36 ay 18 eşit taksitte ödenebilmektedir. Yapılandırmadan faydalanmak isteyen vatandaşların kanunun belirlediği oranda cezaları silinecek, hesaplanan gecikme zammı ve faizi silinecek yerine ilgili dönemlerle ilgili yurt içi ÜFE aylık değişim oranları uygulanacaktır. Müracaat etmeyen vatandaşlar bu haklardan faydalanamayacaktır. Yapılandırmanın son başvuru tarihi 31 Ekim 2016’dır” diye konuştu dedi.
Başkan Çelikcan ödemelerin belediye içerisindeki veznelere, kaymakamlık şubesine, gezici tahsilat veznelerine, Halk Bankası şubelerine ve Yüreğir Belediyesi’nin internet sitesi üzerinden yapılabileceğini kaydetti.