Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi’ne bağlı İlaçlama Birimi ekipleri, Adana’nın dört bir yanında sivrisinek larvası ve haşereyle mücadeleyi sürdürüyor. Adanalıların sineksiz bir yaz geçirmesi için çalışmaların yoğun şekilde devam edeceği bildirildi.
Larva üreyebilecek alanlarda gerçekleştirilen mücadele, apartman bodrumları, yeni yapılan inşaatların su biriken temelleri, kurumayan su bölgeleriyle, sinek ve haşere için yaşam alanı olabilecek noktalarda gerçekleştiriliyor.
Havalar ısınmadan, larva canlanmadan yapılan ilaçlamanın önemine değinen Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı yetkilileri, çalışmalarla ilgili şunları söyledi:
“5’er personelden oluşan 30 ekip; holder, sırt pompası, pulvarizatör ve kanal sistemiyle yoğun şekilde ilaçlama gerçekleştiriyor. Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü Bey’in talimatlarıyla, Adanalılara en iyi hizmeti vermek için çalışıyoruz. Kışlak çalışmalarımızda larva ve haşere mücadelemiz devam etmektedir. Bu çalışmalarımızın meyvesini yaz mevsiminden önce toplayacağız. Sineksiz bir yaz geçirmek her vatandaşımızın hakkı. Onları bu haklarından mahrum etmeyeceğiz. Vektörle mücadelemizde hiçbir engel tanımayacağız. Zorlaşan iklim koşullarında yapılan kışlak çalışmalarımızı daha verimli hale getirmek için ise biyosidal ürün uygulama belgesi olan eğitimli personelle devam ettiriyoruz ve sürekli olarak oryantasyon eğitimleri veriyoruz.”