Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, CHP Çukurova ilçe binasında mahalle temsilcileri ile buluştu.
CHP Çukurova İlçe Başkanı Yüksel Erdoğan, çok sayıda partili ve belediye bürokratlarının katıldığı toplantıDA mahalle temsilcilerinin belediye çalışmaları ve hizmetleri ile ilgili görüş ve önerileri dinlendi. Mahalle temsilcilerinden sorunları dinleyen Başkan Soner Çetin, bürokratlarına çözüm için anında talimat verdi ve gereğinin yapılmasını istedi.
Mahalle temsilcileri ile tek tek selamlaşan ve sohbet eden Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, 2.5 yılı geride bıraktıklarını ve yeni bir dönemin başladığını ifade ederek, şunları söyledi:
“İlk dönemi tamamladık ve karnemizi aldık. Artık daha çok çalıştığımız, daha çok halkın içinde olduğumuz yeni bir dönem başladı. Sabahın erken saatlerinden itibaren başlayan bir maraton içindeyiz. Bir sorun iletmek için gelmek isteyen vatandaşlarımıza, ‘Siz zahmet edip gelmeyin, ben size geleyim diyorum’. Sadece halk günü olması dolayısıyla cuma günleri belediyede oluyorum. Halk Günü’nde de sizlerin sorunlarını ve önerilerini dinliyorum. ‘Başkan Çukurova’yı Dinliyor’ ekibimiz tüm mahallelerde yaşanan sorunları ve önerileri raporlar halinde bana sunuyor. Biz herkesi, her kesimi dinliyoruz. Gerçek anlamda Başkan Çukurova’yı dinliyor. Muhtarlarla olan ilişkimiz de bunda etkili. Muhtarlarımızı o mahallede belediyemizin temsilcisi gibi değerlendiriyoruz.”
"El ele partimizin bayrağını yükselteceğiz"
Her salı bir yerin açılışını ve her perşembe ise bir yerin temel atma törenini yaptıklarını aktaran Başkan Çetin, “Rutin belediyecilik hizmetlerinin dışında, gerçek anlamda sosyal demokrat belediyecilik yapıyoruz. Göreve geldiğimizde, Çukurova için sorunsuz bir bölge denildi ama öyle değil. Anlık çözülebilecek sorunlar var. Orta vadede çözülecek sorunlar var. Bir de, uzun vadede çözebileceğimiz, yılların kangren olmuş sorunları var. Hiçbir konuda mazeretimiz yok. Bugüne kadar birçok sorunu ortadan kaldırdığımızı söyleyebilirim. Zaten, halkımız da bunun bilincinde. Son zamanlarda halkın içinde daha fazla olmam dolayısıyla memnuniyetlerini ifade eden vatandaşlarımızla buluşuyorum. Olağanüstü bir beğeniyle karşılandığımızı söyleyebilirim” dedi.
Mahalle temsilcilerinin, mahalle adına aktardığı öneri ve sorunları not alan ve bürokratlarına çözümü için talimat veren Çetin, “Yaşadığınız sorunların tamamına hakimim, tamamını biliyorum. Bir yol haritası dahilinde hepsini çözeceğiz. 2014, 30 Mart öncesinde halka verdiğim tüm sözleri vaatleri yerine getirmenin vicdanı rahatlığını yaşayacağım. Sizlere de büyük görev düşüyor. El ele verip bu partinin bayrağını yükselteceğiz” şeklinde konuştu.