Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Çukurova Belediyesi’nin klasiği haline gelen Halk Günü ile vatandaşlarla buluştu.
Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen Halk Günü’ne başkan yardımcıları, bürokratlar ve müdürlerle çıkan Başkan Çetin, vatandaşların hayata geçirdikleri projelere yoğun ilgi gösterdiğini ifade ederek, şunları söyledi:
"Her hafta açılış yapmaya ve bir yerin temelini atmaya devam ediyoruz. Huzurevleri Mahallesinde 6 dönümlük alan üzerine Adana’nın en güzel ve en nezih olacak pazar yerinin temelini attık. Çukurova’nın ilk konsept sokağı Gökkuşağı sokağının açılışını coşkulu bir kalabalıkla yaptık. Belediye Evleri Mahallesinde mangal ve satranç temalı parklarımızın yapımı devam ediyor ve halkımız merakla bekliyor. Türkiye’nin ilk ve tek kadın sohbet ve dayanışma evimize inanılmaz bir ilgi var. O evleri emanet ettiğim kadınlarımız neredeyse her mahalleye bu evlerden istiyorlar. İstenen her mahallede Kadın Sohbet ve Dayanışma Evleri açacağız. Aynı şey semt kreşlerimiz ve emekli dinlenme evlerimiz için de geçerli. Biz gücümüzü sizden alıyoruz. Siz isteyeceksiniz, biz yapacağız."
Çukurova’nın filizleri büyüyor
Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, halk gününe katılan vatandaşlardan burs talebi olanlara destek sözü vererek Çukurova’nın Filizleri projesini anlattı. Çetin, "Yasal olarak belediyelerin burs verebilmesi mümkün değil. Ancak Çukurova’nın Filizleri projemiz ile şu ana kadar yüzlerce öğrencimizin burs almasını sağladık. İş adamlarımız, esnafımız ve halkımızın katkısıyla, yılda 10 ay boyunca ihtiyacı olan öğrencilerimize 250 TL burs yardımı yapılacak. Bu anlamlı projeye katkıda bulunan esnafımızı ziyaret edip, teşekkür plaketi veriyorum. Esnafımızın iş yerlerinin girişine ’Bu iş yeri 2 öğrencinin okumasına katkı sağlamaktadır’ yazılı tabelayı kendi ellerimle asıyorum. Esnafımıza ve halkımıza çok teşekkür ediyorum. Çukurova’nın filizleri büyüyor, yeşeriyor. Çocuklarımızı hayata kazandırmış olmanın mutluluğu yaşıyorum" dedi.
Vatandaşların öneri, istek ve şikayetlerini dile getirdiği ve anında çözüme kavuşan ’Halk Günü’nde, Başkan Çetin’e Adana’nın diğer ilçelerinden ve başka şehirlerden gelen övgüler ve teşekkürler dikkati çekti. Sosyal belediyecilik alanında ilklere imza atmanın mutluluğunu yaşadığını aktaran Çetin, "Şu an sosyal demokrat belediyecilik denilince akla Eskişehir geliyor. Benim amacım, hedefim şudur: Sosyal demokrat belediyecilik denilince akla Adana gelmelidir. El ele vererek bunu başaracağız" diye konuştu.