Çukurova Kalkınma Ajansının desteği ile Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) tarafından TV ve Radyo çalışanlarına yönelik eğitim semineri, Çukurova Üniversitesi (Ç.Ü) İletişim Fakültesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Seminerde TRT Spor Spikerlerinden Erdoğan Arıkan, TRT Çukurova Haber Müdürlüğü Muhabiri Mustafa Özen, Kameraman Fatih Şenel, TRT Çukurova Radyosu Prodüktörü Lütfi Kılınç ve Diksiyon Eğitmeni Ahmet Kanbur eğitmen olarak görev aldı.

Adana’da çeşitli radyo ve televizyon çalışanları ile Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin katıldığı program 4 gün sürdü. Katılımcılar, eğitim sırasında tatbiki olarak da program sunumu yaptılar, mesleki bilgiler öğrendiler.

Eğitim seminerine katılan kursiyerlere; TV ve Radyo spikerliği, program sunuculuğu, görsel habercilik, diksiyon, hitabet, vurgu, tonlama, nefes kontrolü, ses kontrolü, vücut dili ve etkili iletişim teknikleri konusunda bilgiler verildi.

TRT Spikeri Erdoğan Arıkan, eğitime katılan meslek mensuplarına haber okutup ses fonetiği konusunda bilgi aktarırken, doğru bilinen yanlışlar konusunda katılımcıları uyardı. Canlı yayında nelere dikkat edilmesi gerektiği konularında açıklamalarda bulundu.

Çukurova Radyosu prodüktörü Lütfi Kılınç, meslek hayatından kesitler sunarken, radyoculuğun çok önemli bir meslek olduğunu, radyocunun hem kendisini hem de toplumu aydınlattığını söyledi.

Mustafa Özen ve Fatih Şenel ise TV muhabirliği ile kameramanlığın zorluğunu anlatırken, karşılaştıkları sorunları ve ürettikleri çözüm yolları hakkında bilgi verdiler.

Mustafa Özen, son yıllarda görev yaptığı Güney sınırı ve Suriye’deki olaylarda yaşadıkları tecrübeleri kursiyerlere aktardı.

Eğitim seminerinin son gününe katılan Habertürk Gazetesi yazarı ve TV programcısı Muharrem Sarıkaya, kursiyerlere mesleğin öncelikleri ve etik kurallar hakkında bilgi verdi.

Eğitim programının sonunda, Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Ertaş, Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Halil Elekcioğlu, Ç.Ü. İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Çubukçu, Ç.Ü.İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Onur Dursun, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Habertürk Gazetesi yazarı ve Habertürk Televizyonu Program Yorumcusu Muharrem Sarıkaya ile Erdoğan Arıkan katılımcılara sertifikalarını dağıttılar.