Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl’ün katıldığı törenlerle dün 2 açılış birden gerçekleştirdi.

Adana’nın ilk ve tek Satranç Temalı Parkı’nı ve Güzelyalı Semt Kreşi’nin açılışını Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ve Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in katılımıyla yapan Başkan Soner Çetin, “Çukurova Belediyemiz tarih yazıyor. Katılımcı, çoğulcu, şeffaf, saydam ve hesap verilebilir belediyecilik anlayışıyla tüm ekibimizle birlikte el ele omuz omuza çalışıyoruz Göreve geldiğimizin daha 7’nci ayında birçok belediye henüz daha kadrosunu oluşturamamışken biz açılışlar yapmaya başladık. Hızlı gidiyoruz. Hızlı gitmek zorundayız. Ayağımızı gazdan çekmeden çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Çukurova’dan çifte açılış

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Adana’nın ilk ve tek Satranç Temalı Parkı’nı ve Güzelyalı’ya bir semt kreşi daha Çukurova’ya kazandırdı. Her salı bir açılış ve her perşembe temel atma töreni yapan Başkan Çetin, bu kez CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl’ün de katılımıyla 2 açılış birden gerçekleştirdi. Açılışlara, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, CHP İl Başkanı Ayhan Barut, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP’nin ilçe başkanları, meclis üyeleri, muhtarlar ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, bürokratlar, çok sayıda yöre halkı ve vatandaş da hazır bulundu.

Çukurova’ya satranç temalı park

Adana’nın ilk ve tek Satranç Temalı Parkı’nı Çukurova’nın Belediye Evleri Mahallesi’ne kazandıran Başkan Soner Çetin, “Türkiye’nin her yerinde, örnek alınarak uygulanacak kentsel dönüşüm projesini Belediye Evleri Mahallesi’ne kazandıracağız. 1078 dönüm alanda 16000’e yakın konutuyla sosyal ve çevre düzenlemeleriyle kurulacak yeni semtimizin adı Çankaya olacak. Çankaya Belediye Başkanımız Sayın Alper Taşdelen de burada. Biliyorsunuz, Çukurova’dan söz ederken Ankara’nın Çankaya’sı diyorlar. Kendisiyle de bunu paylaştım. Çankaya deyince akla Mustafa Kemal Atatürk geliyor. Adana’nın da bir Çankaya Mahallesi olacak” dedi. Seçim döneminde hazırladığı ‘Çetin Projeler’ başlığı altındaki proje kitapçığında vaat edilen tüm projeleri, 5 yıllık görev süresi içerisinde Adana’ya kazandıracağının sözünü verdiğini hatırlatan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Göreve geldiğimizin daha 7’nci ayında birçok belediye henüz daha kadrosunu oluşturamamışken, biz açılışlar yapmaya başladık. Hızlı gidiyoruz. Hızlı gitmek zorundayız. Ayağımızı gazdan çekmeden çalışmaya devam edeceğiz. Belediye Evleri Mahallesi ve Çukurova halkı rahat olsun. Sizlere ne söz verdiysek hepsini yerine getireceğiz” diye konuştu.

Güvercin uçurularak yapılan açılışın ardından Satranç Parkı’nda ilk hamle yapıldı ve parkın girişinde fidan dikim töreni gerçekleştirildi.

Güzelyalı’ya semt kreşi

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Satranç temalı parkın ardından, sosyal demokrat belediyeciliğin en büyük örneklerinden biri olarak ifade ettiği semt kreşlerinden birini daha, bu kez Güzelyalı Mahallesi’ne kazandırdı. Her Salı açılış her Perşembe temel atma töreni gerçekleştirdiklerini aktaran Çetin, “Çukurova Belediyemiz tarih yazıyor. Katılımcı, çoğulcu, şeffaf, saydam ve hesap verilebilir belediyecilik anlayışıyla tüm ekibimizle birlikte el ele omuz omuza çalışıyoruz” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, çocuklarla birlikte kalabalığa hitap ettiği konuşmasında “CHP’nin Belediye Başkanları sosyal demokrat belediyeciliği harfiyen hayata geçiriyorlar. Bizim belediye başkanlarımız ranta göre değil, halka göre hizmet yapıyorlar. Yeşili çoğaltıyor, çevreyi koruyorlar. Belediye Başkanımız Soner Çetin’i satranç turnuvalarının da yapabileceği böylesinde güzel bir parkı Adana’ya kazandırdığı için kutluyorum. Her hafta açılış yapmak her belediyeye nasip olmaz. Fark yaratan belediyemizle gurur duyuyorum” şeklinde konuştu.