Mimarlar Odası Başkanı Ozan Tüzün ve oda yöneticileri, sempozyum alanını ziyaret ederek, bürokratlardan bilgi aldı, sanatlarını icra eden heykeltıraşlarla sohbet etti.

Adana Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği ve Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı’nca, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri anısına düzenlenen, Demokrasi ve Özgürlük Temalı, 3. Adana Uluslararası Adana Taş Heykel Sempozyumu sürüyor. 15 Mayıs-7 Haziran 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen ve taslak önerileri yarışma sonucu jüri tarafından seçilen, 9’u yabancı uyruklu 10 heykeltıraş eserlerini oluşturmak üzere, Galeria İş Merkezi yanındaki alanda çalışıyor. Sanatçıların çalışmalarını görmek üzere sempozyum alanına ziyarette bulunan Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Başkanı Ozan Tüzün ve oda yöneticileri, etkinlikle ilgili bilgi aldı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği ve Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı bürokratları, sempozyumun hazırlanışı ve içeriğiyle ilgili bilgi aktardı. Uluslararası seviyede eser üreten 65 sanatçının başvuru yaptığı ve 10’unun jüri tarafından seçildiği belirtilerek, eserlerin yapımı bitirildiğinde, kentin uygun görülen noktalarına yerleştirileceği, bu konuda Mimarlar Odası’ndan ve bilim insanlarından görüş alınacağı ifade edildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sinan Gül’ün de katıldığı ziyarette, sanatçıların çalıştığı platformlar gezildi, sanatçılarla sohbet edilip, eserleriyle ilgili görüşleri dinlendi.

Sempozyum alanında mermer yontarak, sanatlarını icra eden heykeltıraşlar şu isimlerden oluşuyor:

"İtalya’dan Adriano Ciarla, Alessio Ranalda, Giogie Cpajak, Polonya’dan Anna Rasinska, Bulgaristan’dan George Minchev, Türkiye’den Işıl Şen, Gürcistan’dan Ivane Tsiskadze, Ukrayna’dan Michael Levchenko, Çin’den Qian Sihau, Hindistan’dan Tutu Pattnaik."