Adana-Ceyhan Depremi’nin 19’uncu yılında Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) Afete Hazır Türkiye Projesi kapsamında eğitim verdiği Afet Simülasyon Tırı 29 Haziran’dan itibaren kapılarını Adanalı ziyaretçilerine açacak. Adana Valiliği ve Adana Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliğinde 6 ay boyunca Adana’da yürütülecek projede deprem, sel ve yangın simülasyonlarıyla kent halkına uygulamalı afet bilinci kazandırılacak.

Afet Simülasyon Tırı 29 Haziran günü saat 09.00’dan itibaren Adana Büyükşehir Belediyesi hizmet binası önünde konuşlanacak. Afet Simülasyon Tırında görevli uzman personel, Adanalılara deprem öncesinde ve sırasında yapılması gerekenleri anlatacak. Vatandaşlar, deprem, sel ve yangın simülasyonlarıyla afetlere karşı bilinçlendirilecek.

Afet Simülasyon Tırında eğitim çalışmaları devam ederken saat 10.30’da Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda 19. Yılında Adana-Ceyhan Depremi konulu konferans gerçekleştirilecek. Adana Valisi Mahmut Demirtaş ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün açılış konuşmaları yapacağı konferansta Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Yöneticisi Dr. Bülent Özmen bilgilendirmelerde bulunacak.

19 yıl önce 145 kişinin ölümüne neden olan 6.2 büyüklüğündeki Adana-Ceyhan Depremi’nin yıldönümünde temel afet bilinci eğitimlerine başlayacak Afet Simülasyon Tırı 30 Haziran günü saat 14.00’de Ceyhan’da olacak. Özel donanımlara sahip tır, Ceyhan Kaymakamlığı önünde eğitim faaliyetlerine devam edecek.

Afet Simülasyon Tırı Seyhan, Yüreğir, Sarıçam, Çukurova, Yumurtalık, Karaisalı, Kozan, Pozantı ve Karataş ilçelerinde de yıl sonuna kadar kamu binalarında, okullarda, üniversitelerde, alışveriş merkezlerinde, meydanlarda ve parklarda eğitim çalışmalarını sürdürecek.