İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan “Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” arasına Adana’dan bu yıl da 10 sanayi kuruluşu girdi.

“Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2016 Araştırması’na göre, Adana sanayi kuruluşlarından Oğuz Gıda 23., Tat Nişasta 69., Indorama Venturas Adana Pet 78., Zahit Alüminyum 99., Kıvanç Tekstil 114., Meltem Kimya 201., Kimteks Tekstil 279., Akhan Un 280., Bakırlar İplik 313., Netafim Sulama Sistemleri 380. sırada yer aldı.

Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, bu yıl da listede yer alan Adana sanayi firmaları sayısının geçtiğimiz yılla aynı kaldığını belirterek, 2016 yılının ikinci yarısında yaşanan zorlu dönemde Adana olarak firma sayısı anlamında herhangi bir azalma olmamasını teselli edici bulduklarını ancak, Türkiye’nin sanayileşen ilk illerinden biri olan Adana için asla yeterli görmediklerini söyledi.

Kıvanç, bu yıl sıralamaya Adana’dan 3 firmanın ilk kez girdiğini, bu anlamda tüm firmalarla beraber özellikle listeye girme başarısı gösteren yeni firmaların başarılarının kendilerini umutlandırdığını belirtti. Sanayi firmaları açısından zorlu sürecin yaşandığı ortamda, firmaların faaliyet karlılıklarında elde edilen iyileşmenin umut verici olduğunu vurgulayan Kıvanç, finansman maliyetlerinin azaltılabilmesi durumunda sanayi üretimi anlamında önemli kazanımlar elde edilebileceğini ifade etti.

Hükümet tarafından açıklanan teşviklerin olumlu etkileriyle birlikte, 2017 yılının ülke ekonomisi açısından daha olumlu geçeceğini belirten ADASO Başkanı Zeki Kıvanç, “Tüm olumsuzluklara rağmen üretim, istihdam ve ihracat hedeflerinden taviz vermeden çalışmaya devam eden ve bu anlamda İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasına girme başarısı gösteren firmalarımızı kutluyorum. Gelecekte daha iyi performansla daha çok sayıda firmamızın sıralamada yer bulmasını ümit ediyorum” dedi.