Tepebaşı Belediyesi Kadın Danışma Merkezi, kadınlara yönelik çalışmalarına devam ediyor. Bu çerçevede Eskişehir Barosu ile yapılan iş birliği protokolü çerçevesinde Belde Evleri kursiyerlerine ‘Medeni Kanundan Kaynaklı Haklarımız’ konulu seminer gerçekleştirildi.

Tepebaşı Belediyesi kadınlara yönelik örnek projeleri hayata geçirirken önemli çalışmalar yapmaya da devam ediyor.

Bursaspor Divan Kurulu: “Fedakarlık istemek mecburiyetindeyiz” Bursaspor Divan Kurulu: “Fedakarlık istemek mecburiyetindeyiz”

Bu çerçevede kurulan Kadın Danışma Merkezi, kadınlara yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Tepebaşı Belediyesi ile Eskişehir Barosu arasında imzalanan protokol kapsamında da Belde Evi kursiyerlerine ‘Medeni Kanundan Kaynaklı Haklarımız’ konulu seminer düzenlendi.

Eskişehir Barosu Kadın Hakları Komisyon üyesi avukatlar tarafından nişanlılık, evlilik, boşanma, velayet, nafaka ve şiddet konusunda kadınlara hakları anlatılarak KADES, Kadın Danışma Merkezleri ve Sığınmaevi gibi şiddete karşı destekler konusunda bilgi verildi. Ayrıca Kadın Hakları Komisyonu Merkezi’nde ve Kadın Danışma Merkezi’nde verilen ücretsiz hukuki destek konusunda da bilgilendirme yapıldı.

Öte yandan 1 ay süren seminerde 11 Belde Evinde 143 kadına ulaşıldı.