Adana Kemal Serhadlı Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencileri “Kahramanlık Senin Kanında Var” adıyla düzenlenen kampanyada Türk Kızılayı Adana Şubesi’ne kan bağışında bulundu.

Kemal Serhadlı Polis Meslek Yüksek Okulu Spor salonunda düzenlenen etkinliğe Vali Mahmut Demirtaş, Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, İl Emniyet Müdürü Osman Ak, Kemal Serhadlı Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Duran Özfen, Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, ilçe kaymakamları, il emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri ve polisler katıldı.

Etkinlikte konuşan Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, “Bugün burada gerçekleştirdiğimiz çok anlamlı bir kan bağışıyla, kan dökülen dünyada, sizler kan bağışında bulunarak, hayat kurtarıyorsunuz. Verdiğiniz kanlarla Adana hem kendi ihtiyaçlarını karşılamış, hem de çevre illere destek olan bir il haline gelmiştir. Türk Kızılayı adına, sizleri kutluyor ve bağışlarınız için teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Vali Mahmut Demirtaş ise, bugüne kadar kan vermeyen insanları kan verme davet ettiklerini belirterek, “Kan verme alışkanlığını kazandırmak, kan verme konusunda toplumun bütün kesimlerinde bir duyarlılık oluşturmalıyız. Buradaki asıl amacımız; insanlarımızın ihtiyaç duydukları kanı bulabilmeleri. Kan bağışında bulunarak bir yandan sağlığımıza faydasının olduğunu, diğer yandan da kan bekleyen birçok kişinin hayata tutunmasına da yardımcı olduğumuzu unutmamalıyız. Bu kampanya dolayısıyla tüm vatandaşlarımızı Kızılay’a kan vermeye davet ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından polis meslek yüksekokulu öğrencileri Kızılay’a kan bağışında bulundu.

Etkinlik, Vali Mahmut Demirtaş’ın kan bağışında bulunanlara plaket ve aşure vermesi ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde, kurban kesimi ile yapılan duaların ardından son buldu.