İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Özer, Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi acil servislerini denetledi.
İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Özer, Sağlıkta Dönüşüm Programı ile halkın hızlı, adil ve etkili sağlık hizmeti verebilmek, sağlık hizmeti sunumlarının etkinliğini artırmak, daha kaliteli sağlık hizmeti sunmak amacıyla uygulamaya konulduğunu belirterek, öncelikle hasta ve yakınları ile görüşerek verilen hizmetlerin memnuniyetini sorguladıklarını sonrasında çalışanların da memnuniyetlerini tüm yönleri ile değerlendirdiklerini ifade etti.
Etkin ve kaliteli bir sağlık sistemi nitelikli bir toplum için şart olduğunu belirten Özer, “Sosyal devlet anlayışımızın vazgeçilmez unsurudur. Sağlık hizmetleri sunumunda temel anlayışımızın “önce insan”; bu açıdan asli görevimizin halkımıza aynı standartlarda, etkili, kaliteli, eşit ve ulaşılabilir sağlık hizmeti sunmak, toplumun sağlıklı yaşam bilincini yükseltmek ve bunun sürekliliğini sağlamaktır” dedi.
İl Sağlık Müdürü Dr. Özer, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Kürşat Arıkan ile birlikte gerçekleştirdikleri denetim ve değerlendirmelerde sağlık hizmetlerinin daha etkin ve verimli hale getirilebilmesi için, hastane iş ve işleyişinde eksiklikleri yerinde tespit ettiklerini, tespit edilen eksikliklerin ivedilikle giderilmesini, bu konuda gereken hassasiyetin gösterilmesini ve takipçisi olacağını ve genel sekreterliğin de birebir takip etmesi gerektiğini belirtti.
Adana’daki sağlık hizmetlerinin istenen düzeyde verilebilmesi hususunun İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, birebir takip edildiğini dile getiren İl Sağlık Müdürü Dr. Özer, doğacak aksaklıklardan sıralı tüm idarecilerin sorumlu olacağını ve ekip anlayışı ile başarmak zorunda olduklarını, bu ziyaretlerin ve denetimlerin devam edeceğini vurguladı.