15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan hain darbe girişiminin yıldönümü, yurt içi ve yurt dışında çeşitli etkinliklerle anılırken Adana’daki anma törenleri kapsamında yapılan etkinliklere Memur-Sen Adana Şubesi de üyeleriyle birlikte tam kadro katıldı. Memur-Sen İl Başkanı Mehmet Sezer, "Bu vatan için ölmeye hazırız" dedi.

Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016 gecesi gerçekleştirmek istediğini ancak halk tarafından engellenen darbe girişiminin birinci yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi Adana’da çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Memur-Sen İl Başkanı Mehmet Sezer’in başkanlığını yaptığı Memur-Sen Adana Şubesi, Adana’daki 15 Temmuz etkinliklerine katılarak hafta boyunca çeşitli programlar düzenledi.

Şehitlerin adı anılınca salondaki herkes ağladı

15 Temmuz etkinlikleri kapsamında Ramazanoğlu Cami Konferans Salonu’nda "15 Temmuz’un Yıl Dönümünde Basın Açıklaması ve 249 Şehidimizi Anma" programı düzenleyen Memur-Sen Adana Şubesi programda katılımcılara üzerinde Türk bayrağının olduğu ve 249 şehidin fotoğraflarının ve isimlerinin de bulunduğu yelekler dağıttı.

Programın açılışında Memur-Sen Adana İl Başkanı Mehmet Sezer, milli irade nöbeti tuttukları gibi adalet nöbetleri de tutacaklarını kaydederek, sendika üyelerinden FETÖ davalarına müdahil olup takip etmelerini istedi. Sezer, "Millet olarak aklımızla oynanmasına, darbecilerin cezadan kurtulmasına müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.

Halk tarafından püskürtülen darbe girişimine ilişkin slayt gösterisi ve 249 şehidin isimlerinin salondakiler tarafından okunmasıyla sırasında şehitlerin fotoğraflarının yer aldığı yelekleri giymiş olan salondaki katılımcıların “Burada” diyerek haykırması salonda bulunan herkesi ağlattı.

25 bin Memur-Sen’li nöbet alanına şehitlerin fotoğrafıyla gitti

Memur-Sen üyeleri 15 Temmuz’daki Milli İrade Nöbetleri öncesinde de üzerinde Türk bayrağının olduğu ve 249 şehidin fotoğraflarının ve isimlerinin de bulunduğu yelekleri giyerek yaklaşık 25 bin üyesi ile Galleria İş Merkezi önünde buluştu.

15 Temmuz gecesi nöbetlerini tutan Memur-Senliler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın nöbetlerin 16 Temmuz Pazar günü saat 24:00’e kadar süreceğini açıklamasının ardından ikinci gün de alanı doldurdu.

Sezer; “Bu vatan için seve seve ölmeye hazırız”

15 Temmuz’daki direnişin yanında kendi yaptıkları programların çok önemli olmadığını kaydeden Memur-Sen Adana İl Başkanı Mehmet Sezer, 1 hafta boyunca gerçekleştirilen programlarda emeği geçen herkese teşekkür etti. Sezer, Bundan önceki darbelere nasıl karşı durulduysa bundan sonra da durulacağını belirterek, “Türkiye’nin prangalarından kurtulmasında sivil toplum kuruluşlarının büyük önemi var. Bu sivil toplum kuruluşlarından birisi de 1 milyonu bulan üyesiyle Memur-Sen’dir. Memur-Sen üyeleri bundan önce olduğu gibi bundan sonra da devletinin ve milletinin yanında olmaya, gerekirse bu vatan için canını seve seve vermeye hazırdır" dedi.