Türk-İş’e bağlı Tarım-İş Adana Şube Başkanlığına Mehmet Nazif Hayırlı yeniden seçildi.

Genel kurulda, divan başkanlığı yapan Tarım-İş Sendikası Genel Başkanı İlhami Polat, çalışma hayatındaki sıkıntıların her geçen gün arttığına dikkat çekti.

Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar ise 28 Şubat darbe girişiminin üzerinden 20 yıl geçtiğini hatırlatarak, “Bir daha böylesine olayların yaşanmamasını dilerken, ne hazindir ki 15 Temmuz’da hainlerin darbe kalkışması yaşandı. Seçilmiş milli iradeyi hedef alan bu darbe kalkışmasında yitirilen canlar, dökülen kanlar , yüce Türk milletinin hafızasında halen tazeliğini korumaktadır. Türk-İş olarak şartlar ne olursa olsun milli iradenin yanında olacağız. Şanlı bayrağımız bu topraklar üzerinde şerefle, demokrasi ile dalgalanacaktır. Bunu da içteki ve dıştaki düşmanlarımız iyi bilsinler" dedi.

Çalışma hayatında var olan sıkıntılara da değinen Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, iktidarın zaman, zaman kıdem tazminatlarını gündeme getirdiğini belirterek, “Dün söyledik, bugün de söylüyoruz ve yarın da söyleyeceğiz kıdem tazminatları bizim kırmızı çizgimizdir. Kazanılan haklardan asla taviz vermeyiz. Yine ülkemizin kanayan yarası kamudaki 900 bin geçici ve taşeron işçilerdir. Kadro sözü verildi. İktidarın zaman geçirmeden bu sözünü yerine getirmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Mehmet Nazif Hayırlı ve Mehmet Aşkan’ın başkanlık için yarıştığı seçime geçildi. 125 delegenin oy kullandığı genel kurulda mevcut başkan Mehmet Nazif Hayırlı, oyların büyük çoğunluğunu alarak tekrar başkan seçildi.