Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Genel Müdürlüğü ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol doğrultusunda ‘81 İlde KYK Ormanları’ projesine KYK Adana yurtlarında barınan öğrenciler KYK ormanlarına fidan dikerek destek oldular.

KYK İl Müdürü Abdülkerim Arıkan, Bakanlığın ve Orman Genel Müdürlüğünün katkılarıyla gerçekleşen bu proje ile KYK ormanlarını yurtlarda barınan öğrenciler ile birlikte büyütüp yeşerteceklerini belirtti. Arıkan, "Artık bütün öğrencilerimizin bir dikili ağacı oldu. Geleceğimizle birlikte gelecek neslimize bir fidan dikerek katkı sağlamanın mutluluğu bize yeter” diye konuştu.

Yüzlerce öğrenci ile birlikte fidan dikimi yapan Arıkan, “Bu proje ile hem üniversiteli gençlerimize tabiat sevgisini kazandırıyoruz hem de erozyona karşı çevremizi koruyoruz. Bu anlamlı proje sadece KYK Ormanları için değil, yaşadığımız tüm çevreye ağaçlandırarak çevre bilincimizi geliştirmek adına olmalıdır” dedi.

Etkinlik sonunda, KYK Ormanları Projesi’nde fidan diken öğrencilere Adana İl Müdürlüğü tarafından sucuk ekmek ikramında bulunuldu.