Vali Mahmut Demirtaş, 1972 yılında kurulan Adana Olgunlaşma Enstitüsü’nü ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Ziyarette Vali Mahmut Demirtaş’a kurum ile ilgili bilgi veren Adana Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Meral Altınkaya, enstitünün 10 katlı binasında 6 idareci, 38 öğretmen, 60 kısmi zamanlı usta öğretici ile bin 400 öğrenciye eğitim vermekte olduğunu söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak yetişkinlere yönelik verilen eğitimlerde, öğrenciler 7 alanda eğitim verilmekte olduğunu dile getiren Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Altınkaya, sanat-tasarım, giyim-üretim teknolojileri, el sanatları, nakış, seramik, güzellik ve cilt bakımı, çocuk gelişimi ve yiyecek-içecek hizmetleri alanlarında eğitim alan öğrenciler mezun olduktan sonra, alanlarında işyeri açma belgesine sahip olduklarını aktardı.

Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Altınkaya, Adana Olgunlaşma Enstitüsü unutulmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarını yaşatma, modernize etme ve gelecek kuşaklara aktarma misyonu ile tasarımlarını, atölyelerinde tamamen el işçiliği ile ürün haline getirmekte olduğunu vurgulayarak, Osmanlı, Selçuklu temalı ürünlerin yanı sıra, Çukurova bölgesinin kültürünü yaşatmaya yönelik çalışmalara da imza attıklarını ifade etti.

Okul içerisinde 240 metre karelik müze ve sergi salonunda eserlerin sergilendiğini anlatan Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Altınkaya, “Müdürlüğümüzde öğrencilerimize verdiğimiz eğitimler arasında hat, tezhip, katı, ebru, rölyef sanatları ile hazırlanmış tablolar, Hilye-i şerifler ve ahşap oyma ve kuyumculuk atölyelerinde hazırlanmış alemler, panolar ve tesbihler sergilenmektedir. Nakışın değişik teknikleri ile hazırlanmış örtüler ve kaftanlar ile hazırlanan koleksiyonlar mevcuttur. 125 parçalık Osmanlı Saray Giysileri ve Kaftanlar koleksiyonu ile 150 parçalık Torosların Esintisi Yörükler koleksiyonu ile yurtiçinde ve yırtışında kıyafet sunumları yapılmaktadır” dedi.

Vali Mahmut Demirtaş ise kurumda sergilenen eserleri inceleyip, Adana’da böyle bir kurumun olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti belirterek, “Adana Olgunlaşma Enstitüsü, gerek yurt içerisinde ilimizi, gerekse yurt dışında ülkemizi başarıyla tanıtıp, temsil ediyor. Ülkemizde bulunan Olgunlaşma Enstitüleri arasında Adana Olgunlaşma Enstitüsü daima farkını ortaya koymuştur. Bugüne kadar yetiştirdiği öğrencilerin yanında eserleriyle de başarı grafiği oldukça yüksek bir kurumumuz. Kentimizde böyle bir kurum olmasından son derece memnunum. Başta, Adana Olgunlaşma Enstitüsü Müdürümüz olmak üzere, öğretmenlerimize, usta öğreticilerimize ve öğrencilerimize özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor, başarıların devamını diliyorum” diye konuştu.