Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Aladağ ilçesindeki kız öğrenci yurdunda çıkan yangında hayatını kaybeden öğrencilerin ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.
Beraberindeki İmamoğlu Kaymakamı Kürşad Özdemir, Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik ve İl Müftüsü Arif Gökce ile Aladağ ilçesine bağlı Kışlak ve Karahan Köyü’ne giden Vali Mahmut Demirtaş, yangında hayatlarını kaybeden çocukların ailelerini ziyaret ederek, başsağlığı diledi.
Kurulan taziye çadırında acılı aileler ve vatandaşların bir araya geldiği ziyarette İl Müftüsü Arif Gökce tarafından Kur’an-ı Kerim okunarak, dualar edildi.
Vali Demirtaş, ziyarette ailelerin ve vatandaşların sorunlarını dinleyip, devletin çok güçlü olduğunu vurgulayarak, vatandaşların her türlü sorununu karşılamak için var güçleriyle çalışacaklarını söyledi.
Yangında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet ve yaralılara acil şifalar dileyen Vali Demirtaş, “Bu tür hadiselerin bir daha yaşanmaması için alınan tüm tedbirleri yeniden gözden geçirilecektir. Gerek devlet yurtlarında, gerekse özel yurtlarda sürekli denetimler yapılmaktadır. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Yapılan denetimlerde ihmallerle karşılaşıldığında, mevzuatın gerektiği gibi her türlü cezai işlemi uygulanacak olup, bizlerde bunun takipçisi olacağız” dedi.
Vali Demirtaş, Kışlak ve Karahan Köyü’ndeki vatandaşların kendisine ilettiği yol ve içme suyu gibi hayati öneme sahip, temel ihtiyaçların hızla çözülerek, bu konularda sorun yaşayan hiçbir vatandaşın olmaması için tüm imkânların seferber edileceğini ifade etti.