Yuva-Kurma ve Aileyi Koruma Derneği (Yuva-Kur) Başkanı Necip Gazel, medya ve sinema sektörünün dinle ilgili haber ve film yapacağı zaman Diyanet İşleri Başkanlığı’na danışmasını önerirken, “Diyanet İşleri Başkanlığı medya izleme kurulu oluşturarak medya ve sinemada dini değerlere uymayan senaryoları denetleyerek uygunluğu sağlanmalıdır. Bu tür dizi ve filmlere sponsor olan firmalar aile değerlerine uymayı şart koşmalıdır” ifadelerini kullandı.
“Medya Aile ve Din” kitabına ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan Gazel, Yuva-Kur’un 14 Mayıs 2016’da Ulusal Aile Sempozyumu’nda ’Medya, aile ve din’ ilişkisini bilimsel olarak masaya yatırıp sonuç bildirgesini kamuoyu ile paylaştıklarını hatırlattı.
Gazel, “Üç ay içinde kitaplaştırdığımız tebliğleri Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na ’Adana’dan Türkiye’ye Çözüm Önerisi’ olarak takdim edeceğiz. Meş’um, uğursuz 15 Temmuz ihanet darbesini önlemede medyanın olumlu rolünü milletçe gördük. Medya bu sınavı başarıyla geçmiştir. Hiçbir şey 15 Temmuz öncesi gibi olamaz. Medya için de yeni bir pradigma, köklü bir değişim başlamalı. Bu değişim millet, vatan, din ve aile odaklı olmalı. İslam’a ve aile değerlerimize zarar verici olmamalı” şeklinde konuştu.
Gazel: “Celladına aşık ederler”
Batının Müslümanlarla savaşında önce sinemalarla, günümüzde ise medya ile kendi değerlerini gençlere benimseterek cellatına aşık ettiklerini öne süren Necip Gazel, şunları söyledi:
“Yerli medyamız Batı emperyalizmine hizmet edecek yayınlardan kaçınmalıdır. Medya, dinle ilgili bir haber yapacağı zaman Diyanet İşleri’ne danışmalıdır. Bu, sinema sektörü için de geçerlidir. Diyanet İşleri Başkanlığı medya izleme kurulu oluşturarak medya ve sinemada dini değerlere uymayan senaryoları denetleyerek uygunluğu sağlanmalıdır. Bu tür dizi ve filmlere sponsor olan firmalar aile değerlerine uymayı şart koşmalıdır.”