Adıyaman’ın Sincik Çok Programlı Anadolu Lisesinde sınıflara 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşenlerin isimleri verildi.
Sincik Çok Programlı Anadolu Lisesi Okul idaresi sınıflarına, 15 Temmuz’da Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit düşenlerin isimleri verilmesi kararı aldı.
Okul Müdürü Osman Bozan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 15 Temmuz gecesi yaşananları gelecek nesillere anlatmak ve unutturmamak amacıyla böyle bir karar aldıklarını belirtti.
Okullarındaki 15 sınıf ve öğretmenler odasına şehitlerin isimlerini verdiklerini belirten Bozan, “15 Temmuz Şehitlerini Sınıflarımızda Yaşatıyoruz Projesi kapsamında aralarında Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in de bulunduğu şehitlerin isimleri verildi. Öğrenciler şehit olarak bazılarını duymuşlardır ama artık bu saatten sonra daha bir hevesle, heyecanla herkes kendi sınıfının şehidi kimdir, nedir, bu ülke için ne yapmış, onu daha da merak ediyor. Hatta diğer sınıflardaki şehitleri de araştırarak o bilinci kazanmaya çalışıyorlar” dedi.