Adıyaman Barosu Kadın ve Çocuk Hukuku Komisyonu Başkanı Ferhan Arslan, kadınların ülkede karar alma mekanizmalarında ve mecliste eşit sayıda yer almalarını istediklerini vurguladı.
Adıyaman Barosunda 5 Aralık Kadının Seçme ve Seçilme Günü münasebetiyle düzenlenen basın açıklamasında konuşan Ferhan Arslan, “Biz kadınlar nüfusun yarısıyız, nüfusun yarısını oluşturan kadınların ülkemizin karar alma mekanizmalarında ve mecliste de eşit sayıda yer almasını istiyoruz. Cumhuriyetimizin ilk yıllarından aldığımız feyiz ile kadının siyasal yaşama aktif katılımını sağlamak adına öncelikle kadın-erkek eşitliği temel ilkesinin, yani toplumsal cinsiyet eşitliğinin okul öncesi eğitimden başlayarak çocuklarımızın eğitim ve öğretim hayatında, akabinde toplumun tümünde, kurum ve kuruluşlarında fiili olarak hayata geçirilerek sağlanması ülkemizin ilerlemesi açısından zorunludur.
Türkiye’nin onayladığı kadınlara karşı her türlü ayrımcılığın kaldırılması sözleşmesinde yer alan taahhüdün yerine getirilmesini, anayasada, siyasi partiler ve seçim yasalarında, parti tüzüklerinde, seçilme hakkımızı yaşama geçirmek üzere her türlü yasal düzenlemenin yapılmasını bekliyoruz” diye konuştu.