Dizayn Vip ile adını dünyaya duyuran Erbakan Malkoç tarafından Adıyaman Üniversitesinde girişimcilik üzerine kariyer eğitimi verildi.
Adıyaman Üniversitesi ve Genç MÜSİAD Adıyaman Şubesi tarafından düzenlenen konferansa Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Genç MÜSİAD Adıyaman Şube Başkanı Mustafa Ölçer, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci ile Genç MÜSİAD üyesi katıldı.
Düzenlenen programda İş Adamı Erbakan Malkoç, Ardahan’dan Amerika’ya uzanan başarı öyküsünü öğrencilerle paylaştı.
Kişisel otomobil dönüşümünde ABD ve Avrupa’da birçok ödüle sahip olduğunu belirten İş Adamı Erbakan Malkoç, hedeflere ulaşmanın göründüğü kadar zor olmadığını söyledi.
Konuşması boyunca kendi girişimcilik öyküsü üzerinden gençlere öğütler veren Malkoç, “Benim her zaman söylediğim bir söz vardır, vatanı olmayan dünyaya sığamaz. Vatanı olmayanın dünyada hiçbir yeri olamaz. Vatana sahip çıkmak ise lafla olmaz. Biz vatanımız için çalışacağız, çabalayacağız ki birlik ve beraberlik içerisinde ülkemizi ileri seviyelere götüreceğiz. Cesaretli olun. Önünüze çıkan tüm engelleri aşacağınıza güveniniz tam olsun. Ülkenize ve dolayısıyla da kendinize yatırım yapın. Yatırımı sadece maddi olarak düşünmeyin. Yeni buluşlara, yeni icatlara, yeni cümlelere imza atın.
Nefes almadan çalışmak, dünya çapında ülkemiz adına gurur verecek çok önemli ödüllerin sahibi olmak, dünyada hiç yapılmayanı yaparak otomobil dönüşümünde teknoloji ve tasarım alanında en önemli ilkleri gerçekleştirmek. Tüm bunlar ne zaman daha da anlam kazanıyor biliyor musunuz.
Sizlerin gözlerindeki heyecanı, mutluluğu ve hevesi gördüğüm zaman. Benim tüm vaktimi sizler gibi genç beyinlere ayırmamın en önemli sebeplerinden biri, sizlerin beni dinledikten sonra hayatlarınıza hayalleriniz doğrultusunda yön veriyor olmanız” diye konuştu.