Adıyaman’da işaret dili öğrenen üniversite öğrencileri tarafından şarkı ve türküler işaret diliyle söylendi.
Adıyaman Belediyesi ile Kredi ve Yurtlar Kurumu Adıyaman İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinlikle öğrenciler birbirinden güzel şarkıları işaret diliyle söyledi.
Adıyaman Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirilen ‘İşaret Diliyle Farkındalık’ gecesine Kredi ve Yurtlar Kurumu Adıyaman İl Müdürü Sami Köroğlu, Askerlik Şube Başkanı Albay Davut Kulalar, Adıyaman Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Kızılbay, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İskender Korkut, siyasi ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra öğrenciler katıldı.
Programın açılışında konuşan Kredi ve Yurtlar Kurumu Adıyaman İl Müdürü Sami Köroğlu, yurtların önemine işaret ederek, “Gecen yıl müdürlüğümüz yurtlarında kalan 70 öğrencimiz işaret dili kursu almıştı. Bu yılda 200 öğrencimiz bu kursa başvurdu. Burada amacımız engelli öğrencilerimiz ile diğer öğrenciler arasındaki kaynaşmayı daha iyi sağlamak. Diğer taraftan engelli olan öğrencilerin yalnız olmadıklarını onlara göstermektir. Bizler sosyal, kültürel, sportif faaliyetlerle öğrencilerimizin geleceğine katkı sunmak istiyoruz. Yurtlar sadece yemek yenilmen ve yatılar yerler değildir” dedi.
İşaret dili öğrenen 200 öğrenci farkındalık oluşturmak için düzenlenen gecede, öğrenciler davetlilere unutulmaz bir gece yaşattı.