Adıyaman Kuran Hafızları Derneği tarafından Kuran ziyafeti ve ‘Müslüman ve Okuma Bilinci’ konulu konferans gerçekleştirildi.
Türkiye Petrolleri Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Kuran ziyafeti ve ‘Müslüman ve Okuma Bilinci’ konulu konferansa Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, Adıyaman Vali Yardımcısı Yunus Emre Altıner, Adıyaman Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, Milli Eğitim Müdür Vekili Kazım Çoban, Memur-Sen Adıyaman Temsilcisi Ali Deniz, kanaat önderleri başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.
Program kurra hafız Ahmet Dinç’in okuduğu Kuran’ı kerim ile başladı. Daha sonra 2003 Dünya Şampiyonu olan kurra hafız İshak Danış, Kuran’ı Kerim ziyafeti verdi. Salonda bulunanlar Kuran’ı Kerim ziyafetinde adeta büyülendi.
Açılışta konuşan Adıyaman Kuran Hafızları Derneği Başkan Yardımcısı Abdullah Beyaz, “Derneğimiz 2012 yılında kurulmuş, milli, manevi ve ahlaki değerlere sahip nesillerin yetişmesi için faaliyetlerine devam etmektedir. ‘Oku, anla ve yaşa’ diyen bir dinin mensuplarıyız. Okuma bilincinin oluşabilmesi adına sevgili Peygamberimizin Veda Hutbesinde belirtiği gibi bizlere Kuran’ı Kerim ve sünnetini bırakmış. Bizlerde bu iki değere sarılarak yaşamımıza devam edeceğiz” dedi.
Daha sonra ‘Müslüman ve Okuma Bilinci’ konulu konferansı veren Şanlıurfa İbrahim Halilullah Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Gündüz, okumanın önemine işaretti.
Ahmet Gündüz, Allah kelamı olan Kuran’ı Kerimi okumanın kalpleri birbirine bağladığını belirterek, Müslümanların daha çok okuması gerektiğini kaydetti.