Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şubesi, saha çalışmalarına ilçe ziyaretleri ile devam ediyor.
İlçe temsilciliklerini ve ilçe ve bağlı köylerdeki okulları ziyaret eden Eğitim Bir-Sen, eğitim öğretimin ve çalışanların sorunlarını yerinde tespit ediyor.
İlçe Ziyaretleri kapsamında Kahta İlçe Temsilciliğini ziyaret eden Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyet aday öğretmenlerle buluştu.
Aday öğretmenlere sendikal çalışmalar hakkında bilgi veren Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, “Bu kutsal mesleğin icrasında ve büyük Türkiye’nin inşasında rol alacak yeni öğretmenlerimize mesleki yaşamları boyunca başarılar diliyorum.
Aday öğretmenlerimize asli göreve geçiş sınavına daha sağlıklı hazırlanmaları için Aday Öğretmen Sınava Hazırlık kitabı hazırladık. Tüm Türkiye’de belirli aralıklarla deneme sınavı çalışmaları yapıyoruz.
Milli Eğitim Bakanlığı’na yazılı müracaatta bulunarak, 2017 yarıyıl tatil dönemi mazerete bağlı yer değişikliği işlemlerinde en az bir yıllık çalışma süresinin hesabında 31 Mart 2016 tarihinin esas alınmasını talep ettik.
Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin “Adaylık İşlemleri” başlıklı 15. maddesinin birinci fıkrasında, “Aday öğretmenler, en az bir yıl fiilen çalışmak ve performans değerlendirmesine göre başarılı olmak şartlarını sağlamak kaydıyla, Bakanlıkça yapılacak yazılı veya yazılı ve sözlü sınava girmeye hak kazanır” düzenlemesine yer verilmiştir.
Bakanlığa gönderdiğimiz yazıda, kendi iradelerinden kaynaklanmayan, bakanlığın atama takvimi planlamasından ve atama kararnamelerinin geç gönderilmesinden kaynaklanan sebeplerle aday öğretmenlerin mağdur edilmemesi gerektiğini ifade ederek, aday öğretmenlerin mağdur olmamaları için, Bakanlıktan mazerete bağlı yer değişikliği için gerekli bir yıllık çalışma süresinin hesabında 2016 Mart sonunun esas alınmasını istedik” ifadelerini kullandı.