Adıyaman’ın Gölbaşı ilçe Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, hayvancılıkla uğraşan vatandaşların hayvanlarının satışını yapabilecekleri canlı hayvan pazarını geçen hafta itibariyle Gölbaşı-Kahramanmaraş yolu Tecirli Mezrası karşısında hizmete açtıklarını söyledi.
Canlı Hayvan Pazarının her pazar hizmete açık olduğunu belirten Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, “Canlı hayvan pazarları, kasaplık, besilik, damızlık ve diğer amaçlı hayvanların alınıp satılmaları ve gerektiğinde birkaç gün süreyle beklemeleri amacıyla kurulmaktadır.
Aynı zamanda ülke mevzuatları ve standartlarına uygun olarak alım satım işlemlerinin gerçekleştiği, kayıt dışı alım satım işlemlerinin önüne geçildiği ve canlı hayvan sevkiyatlarının kontrol altına alınarak salgın hastalıkların engellendiği yerlerdir. Canlı hayvan pazarları dışında alımı ve satımı yapılan hayvanların sistem dışı kalarak gerekli bildirimlerinin yapılmaması kayıt dışılığa neden olmaktadır.
Kayıt dışı olduğu için yeterince takibi yapılamayan hayvanların her türlü kontrolden (sağlık, teknik, mali) uzak olması nedeniyle birim maliyete yüksek katma değer imkanı ile istihdama büyük ve zincirleme katkı sağlayan hayvancılık sektörü olumsuz etkilenmektedir.
Şehrimizde yapılan kasaplık, besilik, damızlık ve diğer amaçlı hayvanların alım ve satım işlemleri kontrol altına alınarak, yapılan tüm alım ve satım işlemleri kontrol edilebilir bir şekle getirdik. Bu alanı daha da düzenleyerek hem satıcılar hem alıcılar için daha modern bir şekle getireceğiz, eksiklikleri zamanla gidereceğiz.
Açık hayvan pazarımız her hafta Pazar günü halkımızın hizmetine sunulacaktır. Burada hem büyükbaş hem de küçükbaş hayvanlarını vatandaşlarımız satabileceklerdir” diye konuştu.