Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından terör semineri verildi.
Gölbaşı ilçesinde bulunan bir restoranda düzenlenen seminere İlçe Kaymakamı Murat Zadeleroğlu, Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, Terörle Mücadele Şube Müdürü Murat Düzgün, İlçe Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Serdar Atakan, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Öz, İlçe Emniyet Müdür vekili Abdullah Yıldırım, İlçe Müftüsü Selami Sayın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Şeyh Özdemir, okul müdürleri, imam ve müezzinler, mahalle muhtarları ve sivil toplum temsilcileri katıldı.
Programın açılış konuşmasını Adıyaman terörle mücadele şube Müdürü Murat Düzgün yaptı.
Müdür Düzgün konuşmasında, “Terör örgütlerinin hedefinde gençleri kazanma çabası var. Onlar bireylerin zaaflarını ve eksik yanlarını tespit edip ve bunları kullanarak örgüte eleman kazandırıyor. Geleceğimizi kimseye kaptırmamak için emniyet güçleri olarak elimizden ne geliyorsa yapacağız" şeklinde konuştu.
Belediye Başkanı Yusuf Özdemir ise konuşmasında,”Teröre geçit vermeyen bir ilçe olan Gölbaşı ilçemizde ki bu birlik ve beraberlik bizde olduğu sürece terör örgütleri burada asla yer bulamayacaklardır” dedi.
Daha sonra konuşan İlçe Kaymakamı Murat Zadeleroğlu ise “Terör şubenin yapmış olduğu çalışmadan dolayı arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Terör dünyanın ve ülkemizin maalesef bir gerçeği bir şeyi yok sayarak bir yere varamayacağımız gibi gereğinden fazlada bir konuma getirerek yine bir yere varamayız. İdarecilere bize düşen görev ülkesinin, toplumunun birlik ve beraberliği için olacak tehditleri önceden görüp gerekli önlemleri ve tedbir almaktır. Adıyaman gerek güneydoğumuzun gerek bölgemizin gerek ülkemizin en huzurlu kentlerinin başında gelmektedir. Huzurun başkenti olan Adıyaman’dır. İlçemiz ise sanki büyük şehrin mahallesi gibi bir konumdadır. İlçemiz de imam cemaatini, muhtar mahallesinde kimlerin oturduğunu öğretmenlerimiz ise sınıflarındaki öğrencilerini tanır ilçemiz yol kavşağında olmasına rağmen asayişin hemen hemen olmadığı huzurlu bir ilçedir” şeklinde konuştu.