Adıyaman’da yaşayan Iraklı Türkmenler diğer mülteciler gibi kendilerine de destek çıkılmasını istiyor.
Adıyaman’da yaklaşık 4 ay önce kurulan dernek çatısı altında birleşen Iraklı Türkmenler, devlet ve milletten yardım beklediklerini açıkladılar. Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Adıyaman Başkanı Aydın Kadü, Başkan Yardımcısı Felah Hasan, Kadın Kolları Başkanı Sonay Nejet, Gençlik Kolları Başkanı Nasır Naci basın açıklaması yaptı.
Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Adıyaman Başkanı Aydın Kadü yaptığı basın açıklamasında, Türkmen kültürünü korumak için 4 ay önce derneği kurduklarını belirterek, yaşadıkları zorlukları dile getirdi.
Aydın Kadü, Türk Milletinin kendilerine uzak olmadığını ve çok iyi bir ev sahipliği yaptığını belirterek, “Biz Iraklı Türkmenler uzan zamandan beri buradayız ama 4 aydan beri dernek kurduk. Biz burada sevgi bulduk, saygı bulduk, yakınlık bulduk. Cumhurbaşkanından en küçük vatandaşa kadar hiç kimse bizi yabancı görmedi. Bizi farklı görmediler. Kültürler aynı, diller aynı ama biz sorun yaşıyoruz. Derneğimizi kurduk ama sıkıntılarımız var. Bize kültürümüzü yaşatmak için maddi ve manevi destek lazım. Bizler diğer mültecilere yapılan yardım ve desteklerin bize de yapılmasını istiyoruz” dedi.