Adıyaman Mehmet Akif Ersoy Kız İmam Hatip Lisesi 10/D sınıfı öğrencileri Kent Konseyini ziyaret ederek Adıyaman ile ilgili proje ve önerilerini paylaştı.
Sınıf Rehber Öğretmeni Mukaddes Tunç öncülünde Adıyaman Kent Konseyini ziyaret eden öğrenciler, şehir yaşamı ile ilgili tespit ettikleri sorunlara dair çözüm önerileri ile şehirde yaşam kalitesini yükseltmek adına projelerini söylediler.
Dosyalar halinde getirdikleri önerilerini ayrıca sözlü olarak da sunan öğrencilerin ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Kent Konseyi Başkanı Sinan Temel, “Ziyaretinizden ve görüşlerinizi bizimle paylaşma fikrinizden dolayı duyduğum memnuniyeti özellikle ifade ederek sizlere gönülden hoş geldiniz diyorum. Okul müdürünüz Ahmet Akil Yağınlı ve Sınıf Rehber Öğretmeniniz Mukaddes Tunç başta olmak üzere sizi böyle güzel bir çalışmaya yönlendiren hocalarınızı da tebrik ediyorum. Şehrinize karşı gösterdiğiniz bu hassasiyet ve sahiplenme bizi fazlasıyla duygulandırdı ve memnun etti. Henüz lise seviyesinde birer öğrenci olmanıza rağmen kentimize gösterdiğiniz bu çaba kentimiz ve ülkemiz adına sevindirici ve ümit verici bir olaydır. Eminim, sizlere fırsat ve ortam verildikçe çok daha iyi şeyler yaparsınız. Bu kapsamda Kent Konseyimizin kapısı her zaman sizlere ve sizler gibi çalışma yapmak isteyen gençlerimize açıktır. İmkanlarımız ölçüsünde her türlü destek ve katkıyı vermeye hazırız. Sizler bu kentin sakini değil sahibi olmalısınız. Bu anlamlı çalışmalarınızla da kentin sakini değil, kentin sahibi olduğunuzu gösterdiniz.
Doğru yoldasınız, hep böyle devam edin. Sizleri tebrik ediyorum. Ayrıca bu güzel ortamın sağlanmasından dolayı Belediye Başkanımız Hüsrev Kutlu’ya da teşekkür ediyorum. Bizlerle paylaştığınız önerilerinizi tek tek özenle inceleyeceğiz ve gerekli şekilde değerlendireceğiz. Süreçten ve sonuçtan da sizleri bilgilendireceğiz. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” şeklinde konuştu.
Daha sonra öğrenciler proje ve önerilerini sundular. Sunumlarında çevre, sağlıklı yaşam, trafik, imar, temizlik, yol ve kaldırım işgalleri gibi birçok konuya değinip öneriler sundular. Kendilerine gösterilen ilgiden dolayı duydukları heyecan ve sevinçleri yüzlerinden okunan öğrenciler, fikirleri dinlendiği ve değer verildiği için çok memnun olduklarını ifade ederek teşekkür ettiler.