Adıyaman’ın Kahta Özel Eğitim Uygulama Merkezinde eğitim gören özel öğrenciler 3 Aralık Dünya Engelliler Haftasında doyasıya eğlendi.
Kahta Özel Eğitim Uygulama Merkezinde düzenlenen 3 Aralık Dünya Engelliler Haftası programına Kahta ilçe Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, ilçe Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Öner, ilçe RAM Müdürü Murat Ardıç, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı. Müzik Öğretmeni Betül Özgür, öğrencilerin sergileyecekleri gösteri ve oyunlara hazırlanma süreci boyunca zorlandıkları ama başardıkları bir oyun olduğu ifade etti. Öğrencilerin gösterilerine eşlik eden protokol üyeleri ve öğrenci velileri gösterilerin oldukça zor olduğunu dile getirerek, öğrencileri tebrik etti. Özel öğrenciler oynadıkları dans gösterileri, harfhane geceleri ve semazen gösteri ile izleyenleri kendilerine hayran bırakarak doyasıya eğlendiler. Özel öğrencilerin davul eşliğinde oynadıkları halay oyununa ilçe Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, ilçe Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Öner ve öğrencileri velileri de katıldı.
“Toplumda bizde varız” sloganıyla hareket ettiklerini belirten Kahta Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Ebubekir Akbaş, “Ekip ruhu içinde öğretmen ve velilerimizin desteğiyle, özel gereksinimi olan öğrencilerimize kendi kendine yetebilen, bağımsız yaşam becerileri kazandırmak ve toplumda farkındalık yaratmak için gayret gösteriyoruz” dedi.
Kahta ilçe Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya ise konuşmasında, “Devlet hem anayasa gereği hem de çıkartılan kanunlar gereği küçükleri, kadınları, yaşlıları, bedenen ve ruhen yetersiz olanları, şehit yakınlarını, gazileri korumak için gerekli tedbirler alıyor. Dolayısıyla şuan içerisinde bulunduğumuz okulda ki öğrenciler devletimiz tarafından pozitif ayrıcalık tanınmaktadır. Devlet her türlü ihtiyacı gidermekle mükelleftir. Bizlerde engelli olabiliriz. Engellilerimize sahip çıkmalıyız” ifadelerini kullandı.
Oynan oyunların ardından öğrenciler hazırladıkları el işi hediyeleri protokol üyelerine verdi. Program, Kahta ilçe Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya’nın öğrencilere spor ve oyuncak malzemelerini hediye etmesiyle sona erdi.