Adıyaman’ın Samsat ilçesinde eğitimlerini sürdüren çocuklara 15 Temmuz şehitleri bilinci aşılanıyor.
Samsat ilçesi Doğanca Köyünde oluşturulan şehitler köşesinin açılışını gerçekleştiren Samsat Kaymakamı Kürşad Atak, 15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında, Ankara’da Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci generali vurduktan sonra şehit edilen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir ve diğer bütün şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını ifade etti.
Beraberinde İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Süleyman Aslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Akın ve bazı kamu çalışanı ile birlikte açılış programına katılan Kaymakam Atak, öğrenciler ile birlikte 30 Kuş şiiri ile anlatıldığı, Şehit Ömer Halisdemir’in rüyasını babasına anlatması ile ilgili slaytı izlediler.
Kaymakam Atak burada yaptığı açıklamada, geleceğin teminatı olan çocuklara, milli, manevi ve insani değerlerin iyice anlatılması gerektiğini, vatanını ve milletini seven, devletine karşı görev ve sorumluluklarını bilen bireylerin yetiştirilmesi gerektiği vurguladı.
Atak, "Şanlı Türk Silahlı Kuvvetlerimizin içerisine sızmış bir grup cuntacı terörist tarafından 15 Temmuz 2016´da Türkiye Cumhuriyeti devletini, demokrasiyi ve milli iradeyi hedef alan haince bir darbe girişiminde bulunuldu. Türk milleti, bütün dünyaya bir demokrasi dersi verdi. Bu demokrasi sınavı sonraki kuşakları iyi aktarılmalıdır. Bu nedenle okullarımızdaki böylesi çalışmaları önemsiyor ve destekliyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.