10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen gecede Toplum Ruh Sağlığı merkezinde tedavi gören hastalar tarafından bir birinden güzel gösteriler gerçekleştirildi.
Adıyaman Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirilen geceye İl Sağlık Müdürü Emin Taş, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Erdoğan Öz, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi birim müdürleri, hastane çalışanları, Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde tedavi gören hasta ve hasta yakınlarıyla çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı.
Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan programda konuşan Adıyaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Erdoğan Öz, “ Toplum ruh sağlığı merkezi hizmet veriyor. 1 yıla aşkın süredir eskiden kiralık bir binada hizmet verirken şuan için fiziksel olarak oldukça güzel hastalarımızın her türlü konforunun karşılandığı bir ortama taşındı. Sürekli hastalarımıza emek verilerek sağlıklı bir yaşam sürmeleri adına ilaç tedavisi sadece bir tedavi olabilir ama ek olarak onların topluma kazandırılabilmesi adına, onların beceri kursları, eğitim kursları, beraber sinemaya gidilmesi, tiyatroya gidilmesi, beraber belki alışveriş yapılması yani sosyal hayata adaptasyonlarının hem hastaların hem de hasta yakınlarının sağlanması adına ciddi çalışmalar yapılıyor” ifadelerini kullandı.
Daha sonra konuşan programa katılan katılımcılardan Sevda Sapdüzen,“ Toplumumuz da şizofreni hastası olarak adlandırılan arkadaşlarımızın el becerilerinin ne kadar güzel olduğunu kendilerini topluma ne kadar güzel anlattıklarını tiyatrolarıyla, müzikleriyle şiirlerini dinlerken ben bir insan olarak bir vatandaş olarak çok duygulandım. Dışarıdaki şizofreni hastalarıma ben hasta demiyorum onlar en yücel en özel en güzel insanlar olarak şuandan itibaren vurguluyorum. Lütfen dışarıdaki hasta arkadaşlarımıza hasta insanlarımıza sahip çıkalım onlar hasta değil, onlar toplumun en güzel örnek vatandaşları diyorum” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Adıyaman Üniversitesi Müzik Konservatuarı Öğrencileri tarafından bir birinden güzel şarkılar ve türküler seslendirildi.
Seslendirilen şarkı ve türküler sonrası Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde tedavi gören hastalar tarafından bir birinden güzel gösteriler yapıldı. Duygusal anlarında zaman zaman yaşandığı programda programa katılan bir çok kişi göz yaşlarına hakim olamadı. Tedavi gören hastalar tarafından gösterilen gösteriler sonrası halk oyunları ekibi tarafından oynanan oyunlarla program sona erdi.