Adıyaman Tanıtma Vakfı tarafından “Turizm Sektöründe Kayıtlı İstihdamın Teşviki” projesinin 3. semineri gerçekleştirildi.

Bir otelin toplantı salonunda gerçekleştirilen seminere Adıyaman’da, faaliyet gösteren turizmcilerin yanı sıra ilgili kuruluş temsilcileri katıldı. “Turizm Sektöründe Kayıtlı İstihdamın Teşviki” adlı projenin Koordinatör Yardımcısı Murat Koca yaptığı açılış konuşmasında, “Sektörel bazda turizm gelişmesi istihdam edilebilirliğin artırılarak insanlarımızın yaşam standartlarının yükseltilmesini amaçlayan projemizde proje ortağımız olan Adıyaman Üniversitesiyle birlikte sektörü ilgilendiren kurumlar ve sektör temsilcileriyle birlikte seminerler düzenlenecektir. Projemiz kapsamında gerçekleştirdiğimiz seminerler, çalıştaylar ve panellerle toplumun büyük bir kesimine ulaşılarak Adıyaman’ın turizm sektöründe yoğun olarak görülen kayıt dışı istihdam sorununun çözümüne yönelik bir adım atılmış olacak. Çarpan etkileriyle işverenler ve çalışanları da kapsayacak şekilde geniş kitlelere ulaşmayı hedeflemekteyiz" dedi.

Seminerin konuşmacısı Adıyaman Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nazif Çetin, turizm sektöründe işsizlik ve istihdam ile ilgili sunum yaptı.