Adıyaman’da ki imam hatip liseleri arasında “Uluslar arası 8. Arapça Şiir Okuma ve Metin Canlandırma” yarışmaları gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından her yıl ülke genelinde “Uluslar arası 8. Arapça Şiir Okuma ve Metin Canlandırma” yarışmasının ön elemeleri gerçekleştirildi. Halk eğitim merkezi salonunda gerçekleştirilen yarışmada Adıyaman’da ki imam hatip lisesi öğrencileri yarıştı. Jüri başkanlığını Yrd. Doç. Dr. Hacı Çiçek, jüri üyeliğini Müftü Yardımcısı Musa Çiftçi, Seyit Ahmet Orhan, Muhammed Nur En-Nemr yaptı. Şiir Okumada 15 öğrenci, metin canlandırmada ise 8 okul yarıştı.

Yarışmanın koordinatörlüğünü yapan Adıyaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Gaffari İzci, imam hatipli öğrencilerin geleceğin lideri, önderi ve rehberi olacağını belirterek, Kur’an ve Hz. Peygamberin dili olan Arapçayı öğrenmelerinin önemine işaret etti.

Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Korkut ise konuşmasında, Arapça öğrenmenin imam hatipliler için önemli olduğunu ve öğrencilerin gösterdikleri performansın çok beğenildiğini söyledi.

Yapılan yarışmada metin canlandırmada Adıyaman Ebu Sadık İmam Hatip Lisesinden Muhammed Nurdağ, şiir okumada TOBB İmam Hatip lisesi öğrencisi Meryem Dede birinci oldu.

Yarışmada birinci olan öğrenciler Nisan ayında Ankara’da yapılacak olan Türkiye finallerinde yarışacak.