Adıyaman’ın Kahta ilçe Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu öğrencileri, Suriyeli çocukların okula kazandırılması kapsamında Suriyeli çocuklara yardım ediyor.
Vilayetler Anaokulu öğrencileri, Suriye’de süren iç savaştan dolayı Türkiye’ye göç etmek zorunda kalan Suriyeli çocukların zihinlerinde oluşan savaş izlerinin silinmesine yardımcı olmak istiyor.
Kahta ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ‘Suriyeli Çocukların Okula Kazandırılması’ kampanyasına destek olmak amacıyla Kahta Vilayetler Anaokulu öğrencileri Suriyeli çocuklara giysi, kırtasiye ve oyuncak yardımında bulundu.
Öğrenciler, Suriyeli çocuklara yardım etmek istedikleri söyleyerek ailelerinden, giysi, kırtasiye ve oyuncak gibi malzemeleri temin etmelerini istediler. Topladıkları yardım malzemelerini okul idaresine teslim ettiler. Okul idaresi mahalle muhtarları ile yaptıkları araştırma sonucu yardıma muhtaç olan ailelere yardımları ulaştırdı.
Suriyeli çocukların okula kazandırılması için başlatılan kampanyaya destek verdiklerini söyleyen Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu Müdürü Emrah Kar, “Kahta ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünden Suriyeli çocukları okula kazandırmamız için bir yazı geldi. Mahalle muhtarı ile birlikte Suriyeli evleri gezdik. Çocukları hem okula kazandırmak için hem de onlara yardım etmek için okul öğretmenlerimizle birlikte çocuklara hem eşya, hem oyuncak topladık. Onları Suriyeli çocuklara dağıttık. Bu sayede öğrencilerimiz paylaşmayı, yardımlaşmayı ve kardeşliği öğreniyor. Suriyeli çocuklar bir nebzede olsun savaşı unutmalarını sağlamaya çalıştık” diye konuştu.