Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinin katkılarıyla, Türkiye’nin bir çok kentinden gelen sağlık çalışanlarının katılımı ile “4. Ulusal Palyatif Bakım Sempozyumu” gerçekleştirildi.
Gerçekleştirilen sempozyum Türkiye’nin değişik illerinden yaklaşık 400 kişinin katılımıyla gerçekleşti. Sempozyumun açılış konuşmasını Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Fikret Başkan, her günün bir öncekinden daha güzel ve verimli olması için birlik ve beraberlik içinde çalışılması gerektiğini vurguladı. Dr. Başkan, “Palyatif bakım özetle, ‘yaşamı tehdit edici hastalık sonucu ortaya çıkan sorunlarla karşılaşan hasta ve yaşam kalitesini arttırmaya yönelik bir yaklaşım olan palyatif bakım başta ağrı olmak üzere fiziksel, psikososyal ve manevi problemlere bütüncül yaklaşımla destekleyici tedaviyi hedefler.’ Palyatif bakım hizmetleri konusunda ufkumuzu genişleterek, daha etkin ve kaliteli hizmetin motiflerini belirlemek ve bu motifleri sahaya ustaca işleyebilmek için bugün burada toplanmış bulunmaktayız. Palyatif Bakım sempozyumunu ilimizde gerçekleştirmemize olanak sağlayan başta kurumumuz olmak üzere, SADEFE, PASHİDER, EVSAD’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Başarılı ve verimli geçen sempozyuma, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Yardımcısı Op. Dr. Orhan Koç, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Müşterek Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Emre Yatman, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanı Doç. Dr. Murat Gültekin ile kent protokol üyeleri de katıldı.
Afyonkarahisar’ın tanıtımına da katkı sağlayan ve 2 gün süren sempozyumda Palyatif Bakım Hizmetlerinin önemi üzerinde durulduğu aktarıldı.