Afyonkarahisar’da özellikli sanayi esnafının, dükkan sahibi olmasını sağlayacak Modern Sanayi Sitesi Projesi’nin tanıtım toplantısı Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı M. Emin Birliktir’in sunumuyla gerçekleşti.

Afyonkarahisar-Konya yoluna yapılması planlanan Modern Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi tanıtım toplantısı, AK Parti Milletvekili Av. Ali Özkaya, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven ile birçok sanayi esnafının katılımıyla gerçekleşti.

Projenin tanıtımı öncesi bir konuşma yapan Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı M. Emin Birliktir, özellikle genç esnafın iş yeri sahibi olması için Modern Sanayi Sitesi Projesini hazırladıkları belitti. Birliktir, “Biz esnaf olduğumuz bugüne kadar hala kiralarda devam ediyoruz. Bizde bir ata sözü var ‘bir kepenkte olsa Allah her esnafa kendi dükkanını nasip etsin.’ Buradan yola çıktık. Daha sonra öncelikle hedefimiz ikinci küçük sanayi sitesinin arkasıydı. Orası olmayınca Konya yolundaki bir araziye talip olduk. Modern Küçük Sanayi Sitesi adına. Burası Modern Küçük Sanayi Sitesi adı bu. İkinci Küçük Sanayi Sitesi gibi buranın 30 sene uzamasına müsaade etmeyeceğiz. Böyle bir şey yok. Bu niyetle ‘nasıl olsa kooperatif, girelim de sonra ödeyelim’ falan dedirttirmeyeceğiz. Bu niyetle gelen varsa onu da ortak etmeyeceğiz. Buzum niyetimiz burada 3 yıl içerisinde bitirmek. Ucuza mal edeceğiz ve 3 yıl içerisinde, 1 yılda ola ki gözükmeyen sebepler olursa; en fazla 3,5-4 sene içerisinde, bu esnaf ve sanatkar kendi dükkanını içerisine girecek” dedi.