Ağrı Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, Türkiye Tenis Federasyonu başkanlığına ikinci kez seçilen Cengiz Durmuş’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Ağrı ASKF Başkanı Erkan Kösedağ, ASKF Genel Sekreteri Özkan Aslan, Ağrı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alettin Aslan, Bingöl ASKF Başkanı Aliekber Alimoğlu ve Ankara Tenis Kulübü Antrenörlerinden Ahmet Gürkan Aslan’ın katıldığı ziyarette başarı temenninde bulunuldu. Tenis sporunun alt yapısının güçlendirilmesinin doğuda atılan adımlarla gerçekleştiğini söyleyen Durmuş, “Tenis Sporunu maalesef uzun süre zengin sporu kategorisinden çıkaramadık. Bu algıyı yıkmak, tenis sporunun ülke sathına yayılmasını sağlamak amacı ile Ağrı’da tenis faaliyetlerinde bir takım altyapı çalışmaları yaptık. Ağrı’da bu işin olabileceğini insanlara göstermemiz durumunda tenisteki zengin sporu algısını kıracağımızı düşündük. Nitekim projelerimiz başarılı oldu ve Ağrı’dan başarılı sporcular çıktı. Bunun yanında Ağrı’yı örnek almak isteyen birçok ilimizde tenis sporunun alt yapısı gelişmeye başladı. Birçok ilimizde tenis kortları yapıldı, yenileri de yapılmaya devam ediyor. İnşallah yeni dönemde büyük il küçük il demeden, ülkemizin genelinde tenis sporunun yayınlaşması için gereken çalışmaları yapacağız. Ayrıca tenis sporunun marka değerini ülkemizde yükseltmek için uluslar arası organizasyonlara ev sahipliği yapacağız “dedi.
Ziyaretin Ağrı için anlamlı olduğunu söyleyen Ağrı ASKF Başkanı Erkan Kösedağ ise, “Ağrı’dan yetişmiş birinin Türkiye Tenisinin başında olması bizler için gurur verici bir olay. Tenis sporunda çok önemli işlere imza atan başkanımızı tebrik ediyor, yeni dönemin ülke sporu başta olmak üzere tenis camiasına hayırlar getirmesini diliyorum “dedi.