Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Sağlık Bakım Hizmetleri Bölümü Yaşlı Bakım Programı öğrencileri tarafından Yaşlılar Haftası Etkinliği düzenlendi. Programa Ağrı Huzur Evi sakinleri ve rehberleri ile Fen Edebiyat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Güray Okyar, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ramazan Demirdağ, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı. Açılış konuşmasını yapan Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Güray Okyar;“Sosyal hizmetler devletin öncelikli hedefi olmalı ve yardıma muhtaç bireylerin toplumdaki yerlerini almaları sağlamalıdır. Devletimizin hizmetlerinin yanı sıra toplumumuzda da gönüllü bireylerin olması gerekmektedir” dedi.

“Bir ömür topluma ve ülkeye hizmet etmiş olan insanlarımızın yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemde ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır bir şekilde bakım talep etme hakları vardır” diyen Prof. Dr. Okyar konuşmasını şöyle sürdürdü; “ailelerinden ve çocuklarından bu hizmeti çeşitli nedenlerle alamayanlara bu hizmet büyük devletimiz tarafından verilmektedir. Devleti halka hizmet etme aracı olarak gören hükümetlerde bir sınıf ve kesim değil, bütün vatandaşların refah ve mutluluğunu sağlayacak sosyal politikalar yürütmeli bu bağlamda bakıma muhtaç yaşlı, çocuk, issizlere ve yolsuzlara özel programlar oluşturmalı zor durumdaki vatandaşlara terk edilmiş ve kimsesizlik duygusu yaşatmamayı hedeflemelidir.”

Program Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu’nun Yaşlılar Haftasına özel hazırladığı yaş pastayı kestikten sonra, Sağlık Bakım Hizmetleri Bölümü öğrencilerinin düzenlediği tiyatro gösterisinin ardından Üniversite Müzik Bölümü öğrencilerinin müzik dinletisi ile sona erdi.