AĞRI (İHA) – Ağrı İl Özel İdaresi; altyapı, ulaşım, inşaat, tarım, hayvancılık gibi farklı sektörlerdeki projelerle kente önemli yatırımlar gerçekleştirerek, 2016 yılı iş sezonunun sonuna yaklaştı.
İl Özel İdaresi, yıl boyunca ulaşım alanında yol standartlarının iyileştirilmesi amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürdü. ‘Yol medeniyettir’ anlayışıyla 90 kilometre sıcak asfalt, 200 kilometre bakım-onarım, 350 kilometre stabilize, 300 kilometre arazi yolu, 6 bin kilometre greyderli bakım, 38 kilometre BSK aşınma tabakası ile 65 adet odak köprü ve menfez dolgusu yapan İl Özel İdaresi, komşu ülke İran’la ticaret noktasında büyük öneme sahip olan Doğubayazıt Gürbulak Sınır Kapısındaki uzun TIR kuyruklarını yapımına başladığı ve devam ettirdiği “TIR Parkı Projesi” ile ortadan kaldırıyor. Projenin birinci etap çalışması olan; sosyal tesis, otomasyon sistemi, çevre ihata duvarı, elektrik tesisi ve çevre aydınlatması çalışmaları tamamlanırken, projenin ikinci etap çalışmasını kapsayan TIR parkı sahasının betonlanması ve drenaj yapım işleri ise sona yaklaştı. Projenin bitmesiyle birlikte numarataj sistemiyle sahaya girecek TIR’ların hak ihlali olmadan işlemlerini gerçekleştirmesinin yolu açılacak. Şoförlerin sürekli araç başında olma durumunu ortadan kaldıracak proje iş ahlakına da büyük bir katkı sağlayacak. Kişisel ve sosyal ihtiyaçlarını tesislerde rahatlıkla karşılayacak olan şoförler, büyük bir zahmetten kurtulacak.
Yine tarım ve hayvancılık potansiyelini artırmak için finansmanını Doğu Anadolu Projesi (DAP); uygulama işlerinin tamamını ise Özel İdare’nin yaptığı 5 adet HİS göleti, 27 adet hayvan gölgeliği, 4 adet kapalı sistem sulama havuzu, 27 adet hayvan gölgeliği yapımının yanında 160 adet de sıvat dağıtımı gerçekleştirildi. İl Özel İdaresi, köy içlerini çamurdan ve tozdan temizlemek için parke üretim tesisi kurmaya başladı. İnşaat yapımının sona gelindiği parke üretim tesisi, 2017 iş sezonunda üretime başlayacak. Yaklaşık bin metrekare alan üzerine kurulan tesis, günlük ortalama 850 metrekare parke üretecek. İl Özel İdare bütçesiyle yapılan parke üretim tesisi, otomatik seri üretim yaparak yılda yaklaşık 150 bin metrekare alana parke imalatı yapacak.