Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde, Türk Dili ve Edebiyatı 2. Sınıf öğrencileri tarafından Türk Dünyası Kültür Günü Etkinliği düzenlendi.

Nezehat Çeçen Konferans Salonunda bu yıl ikincisi gerçekleştirilen etkinliğe Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yakup Karataş, akademisyenler, idari personel ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Programda konuşan Doç. Dr. Yakup Karataş, böylesine güzel bir etkinlikte soydaşlarımızla bir araya gelmenin mutluluk verici olduğunu söyledi. Dekanlık ve üniversite olarak bu tarz etkinlikleri ilgiyle takip edip desteklerini belirtti. Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Akif Arslan, “İsmail Gaspıralı’nın ifadesiyle aslımız, neslimiz birdir. Yedi bağımsız Türk Devleti ve birçok Türk Boyu var, her ne kadar mekân ihtilafıyla şivemizde ihtilaf peyda olmuş olsa da kültürümüzün dinimizin bir olduğu düşünülmeli ve birbirimizi sevmeliyiz” dedi.

Etkinliği organize eden ve öğrencileri hazırlayan Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğr. Gör. Gülmira Moldosultanova, Kültür’ün insanoğlunun gelişmesinde büyük bir role sahip olduğunu ifade etti. Moldosultanova, “Kültür, dil, inanç, bilgi ve örf-adet demektir. Atalarımızdan kalan bu paha biçilmez kültürümüze sahip çıkarak, onu koruyarak, geliştirerek bizden sonraki nesillerimize ulaştırmak bizim en büyük vazifemizdir. İşte biz de Türk Dünyası birliğini ve kültürünü geliştirmeye az da olsa katkıda bulunmak amacıyla bugün buradayız” şeklinde konuştu.

Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü hocalarının ve öğrencilerinin özverili çalışmaları ile hazırlanan program, Türk topluluklarının kültür unsurları olan atasözleri, şiirler, tiyatro ve milli dansı ve karajorga gösterisi konuklara unutulmaz bir görsel şölen yaşattı. Program Türk devletlerine ait yöresel yemeklerin tanıtımı ve ikramıyla sona erdi.