Op. Dr. Melike Erdim soru cevap ile Meme Dikleştirme  Ameliyatı

 

Meme Dikleştirme ameliyatı niçin yapılır, bu ameliyatta hedef nedir

 

Tekrarlayan kilo alıp vermeler, hamilelik – emzirme, ilerleyen yaş ve yerçekiminin etkisiyle içi boşalmış gibi duran, sarkık memeler ortaya çıkabilir.

Estetik meme dikleştirme ameliyatı ile sarkmış meme dokusu yeniden şekillendirilir ve aşağı doğru bakan meme başları olması gereken konuma getirilir.

 

Meme Dikleştirme ameliyatı nasıl yapılır?

 

Estetik meme dikleştirme ameliyatı ile sarkmış meme dokusu yeniden şekillendirilerek memeye, meme üst kısmında dekolte bölgesinde dolgunlugu sağlayacak şekilde daha dik bir form kazandırılır ve aşağı doğru bakan meme başları olması gereken yere taşınır. Bu ameliyatlar sırasında eğer meme başı etrafındaki kahverengi renkli alan da büyükse bu kısımda küçültülür.

 

Meme dikleştirme ameliyatı sonrası neler yapılmalıdır?

 

Ameliyat sonrası dönem genellikle rahat geçer, hastalara 5-7 gün istirahat ve 6 hafta süreyle sporcu sütyeni giymeleri önerilir. 3 ay süreyle ağır sporlardan kaçınılması önerilir.

Erken dönemde memede şişlik, morumsu renk değişiklikleri ve meme başında geçici hissizlik olabilir.

Bunlar kendiliğinden düzelirler.

 

Sadece meme dikleştirme ameliyatı yeterli midir ?

 

Eğer memede sarkıklıkla birlikte hacim kaybı da mevcut ise bu durumda meme dikleştirme ameliyatı ile birlikte meme protezi (meme büyütme ameliyatı) de konulabilir.

 

Meme dikleştirme ameliyatından sonra iz kalır mı ?

 

Bu ameliyatlardan sonra uygulanan tekniğe göre meme başı çevresinde, meme başı alt kısmından aşağı doğru uzanan dik bir çizgi şeklinde ve bazı hastalarda meme altı katlantısında iz olabilir. Tüm meme dikleştirme ameliyatlarında iz kalmakta ancak bu izler zamanla belli belirsiz hale gelmektedirler. Biz ameliyat sonrasında 2-3 ay süreyle izlerin daha erken solmalarına yardım etmek üzere hastalara ozel bir takım kremler uygulamasını ve dikiş hattının özel bir takım bantlarla desteklemesini önermekteyiz.