Aksaray’da Koçaş Et Entegre Tesisleri hizmete açıldı.
Aksaray’a bağlı Topakkaya beldesinde hizmete giren Koçaş Et Entegre Tesisleri’nin açılışına Vali Aykut Pekmez, AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Ahmet Koçaş, Topakkaya Kasabası Belediye Başkanı Yılmaz Akbulut, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Mahmut Aktürk ve çok sayıda davetli katıldı.
Açılışta bir konuşma yapan Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş, Aksaray’a son zamanlarda modern çiftliklerin yapıldığını belirterek, “Aksaray tarımda ilerlemesiyle birlikte Türkiye genelinde adından sadece sanayi, turizm alanında değil, tarım ve hayvancılık anlamında da söz ettirmektedir. Aksaray et sektöründe ilerlemiş bir durumdadır. Türkiye’de et piyasasının oluşmasında Aksaray’ın et kalitesi bakımından çok önemli bir faktördür. Etimizde çok farklı bir kalite vardır. Tüketicilerin en çok kullandığı et Aksaray etidir. Etimizin ayrı bir özelliği, ayrı bir kalitesi vardır. Açılışı yapacağımız tesisimiz Avrupa standartlarına sahip, teknolojinin son imkanlarının kullanıldığı bir tesistir” dedi.
Aksaray’a yeni bir üretim tesisi kazandırıldığını belirten Vali Aykut Pekmez ise, Türkiye’ye ve Aksaray’a katma değer katıldığını söyledi. Vali Pekmez, “Bu tür işletmelerimiz iş ve aş sağlıyor. Bir ülkenin elbette siyasi olarak, askeri olarak güçlü olması gerekiyor ama ekonomi olarak da güçlü, kendine yeten olması çok önemli. Özellikle artan nüfus ve artan yaş ortalamasıyla beraber dünyada artık gıda üretimi de çok önemlidir. Aksaray’ımız hayvancılık ve tarım konusunda önemli bir potansiyele sahip. 200 bine yakın büyükbaş, 500 binin üzerinde küçükbaş hayvan varlığı ile ülke hayvancılık sektöründe önemli bir paya sahip. Bu potansiyeli daha iyi değerlendirmek, arttırmak için böyle tesislere ihtiyacımız var. Gıda da önemli olan modernleşmeyle beraber hijyen ve güvenilirliktir. Koçaş Entegre Et Tesisleri oluşturduğu markayla bu güveni sağlamış” diye konuştu.
"Aksaray’da üç tane entegrenin olması bizleri çok memnun etti" diyen Topakkaya Belediye Başkanı Yılmaz Akbulut da, “Entegre et tesislerinin kasabamız için de çok anlamı var. Daha önce Aksaray’da düzgün olan bir mezbaha yoktu. Yeni açılan mezbaha bizim için çok büyük önemi var” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından entegre et tesislerinin açılışı gerçekleştirildi.