Amasya’da Vali Dr. Osman Varol ve Belediye Başkanı Cafer Özdemir ile diğer yöneticiler ‘15 Temmuz Şehitlerini Anma Yürüyüşü’ sonrası Kızılay’a kan bağışında bulundular.

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında Amasya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Saraydüzü Kışlası ile Yavuz Selim Meydanı arasında yürüyüş ardından kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Kan bağışına bulunarak farkındalık oluşturmaya çalıştıkları belirten Vali Varol, 15 Temmuz günü canları fedan aziz şehitlerimize ve gazilerimize şükran ve minnet borçluyuz. Ülkemiz 15 Temmuz’da tarihimizde görülmemiş bir ihanet şebekesinin saldırısına maruz kaldı. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde ve milletimizin mücadelesi, birlik ve beraberliği sayesinde bu durumun üstesinden gelindi. Devletimizin bu uğurda canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizin ailelerine ve gazilerimize sahip çıkacağı muhakkaktır. Ülkemizin birliği ve beraberliği adına düzenlenen bu güzel kan bağışı kampanyası çok anlamlıdır. Tüm halkımızı bu kampanyaya destek vermeye davet ediyorum” dedi.

Garnizon Komutanı Kurmay Albay Zafer Uğur, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Emniyet Müdürü Fahri Bulut İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Çittır, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Rüştü Ertosun ile diğer yetkililer de Kızılay tırında kan verdi.