Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Hain darbe girişiminde İstanbul ve Ankara’da şehit düşen 241 vatandaş birer demokrasi yıldızı olarak anıtta 241 adet yıldızla temsil edilecek” dedi.
Hain darbe girişiminin yaşandığı ve milletin canı pahasına tankların ve silahların önüne çıkarak destan yazdığı 15 Temmuz Mamak Belediyesi tarafından anıtlaştırılıyor. Mamak Belediyesi ihanet gecesinde tankların durdurulduğu Mamak Caddesi üzerinde inşa edeceği 15 metrelik anıtın yapımına başladı. Anıt Heykeltıraş Oğuz Ertürk tarafından tasarlandı ve 2 bin metrekarelik alan üzerinde inşa ediliyor. Hain darbe girişiminde İstanbul ve Ankara’da şehit düşen 241 vatandaş birer demokrasi yıldızı olarak anıtta 241 adet yıldızla temsil edilecek. Darbe girişiminde zırhlı birliklerden çıkan tankların Kızılay ve Genel Kurmay’ın önüne ulaşmasını Mamaklılarla birlikte engelleyerek darbe girişiminde kilit bir rol üstlenen Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Kuleye giden yolda bir yürüyüş yolu oluşturduk. Burada sıralı bir şekilde iki tarafta da Türk bayrakları olacak. Türk bayraklarının altında 15 Temmuz’u anlatan görseller yer alacak. Süreç tüm ayrıntılarıyla bu anıtta yaşatılacak. Ömer Halisdemir’den kırmızı kamyonu ile darbecilere karşı duran Şerife Boz’a kadar herkes yer alacak” diye konuştu.
Anıt birçok alternatif arasından seçildi
Anıtın özellikle Mamak Caddesi üzerinde inşa edilmesinin iki temel sebebi olduğunu dile getiren Akgül, “O gece tanklar bu cadde üzerinden yürütüldü ve bu cadde üzerinde durduruldu. Aynı zamanda bu cadde Mamak’ın en işlek caddelerinden birisi ve gelip geçen herkesin bu anıtı görmesini istiyoruz. 15 Temmuz ileri tarihlerde bir milat olarak görülecek. O gece millet sadece Fetö’yü yenmedi. Fetö’nün arkasındaki büyük güçleri de yendi. Buraya yapacağımız anıtla ilgili çok alternatif üretildi. Bunlar arasından en anlamlı olanını seçtik. İnancımızda; ‘Allah yolunda öldürülenlere ölü demeyin. Onlar diridir ama siz anlamazsınız’ ayeti vardır. O sonsuzluğa giden yıldız şehitlerimizin tamamını temsil edecek” ifadelerini kullandı.