Kadınlar arasında en yaygın üç kanser türüne karşı Mamak Belediyesi ve Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) işbirliğiyle düzenlenen bilinçlendirme seminerleri devam ediyor.

KETEM kanser semineri bu kez Abidinpaşa Mahallesi’nde hizmet veren Abidinpaşa Aile Merkezinde düzenlendi. Seminerde kadınlar arasında en yaygın görülen rahim ağzı kanseri, kalın bağırsak kanseri ve meme kanseri hakkında katılımcılar bilgilendirildi.

KETEM’in uzman doktorları bilinçlendiriyor

Seminerde sigara ve beslenmenin kanserle olan ilişkisi de ele alındı. KETEM bünyesinde yapılan taramalar hakkında da katılımcılara geniş bilginin verildiği seminerleri KETEM’in uzman doktorları Dr. Filiz Temel, Dr. Neşe Canoler veriyor.

Erken teşhisin önemine dikkat çeken Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "KETEM işbirliğinde yaptığımız kanser seminerlerinde kadınlarımızı bilinçlendirmeye devam ediyoruz. Erken teşhisin son derece büyük önem taşıdığı kanserde bilinçli olmak hayat kurtarıyor. İşte bu yüzden düzenli olarak bu seminerleri gerçekleştirerek kadınlarımızı bilinçlendiriyoruz" dedi.